• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

24

ян.

ribbon

Училище „Яворов“ награди най-ученолюбивите си ученици

Публикувано в: Образование; (86) прочитания
От: pointburgas

На специално тържество, в присъствие на родители и учители, днес своите отличия получиха най-ученолюбивите възпитаници на бургаското основно училище“П.К.Яворов“. Лично директорът на школото Стоян Георгиев връчи наградите на най-добре представилите се в традиционното Интердисциплинарно състезание, посветено тази година на 50-годишния юбилей на учебното заведение.

Състезанието – „запазена марка“ на училище „Яворов“ – е сериозно изпитание за участниците в него. Учениците от началния курс трябва да покажат знания в пет учебни дисциплини – математика, български език, английски език, „Човек и природа“ и „Човек и общество“, а при по-големите учебните предмети са цели осем: математика, български, английски, история, география, физика, химия и биология.
По традиция Интердисциплинарното състезание се провежда ежегодно в рамките на „Яворовите дни“. Част от тях бе и конкурсът за рисунка под наслов „В света на книгата“. Участниците в него трябваше да илюстрират любимите си приказни истории. С първа награда бе отличена първокласничката Даниела Христова за рисунката си по приказката на братя Грим „Хензел и Гретел“.
Празничните прояви за юбилея на училището ще завършат на 28 февруари с голям празничен концерт в Дома на културата на „ЛУКойл“.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени