• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

7

юни

ribbon

Студентите дочакаха евростипендии

Публикувано в: Образование; (46) прочитания
От: pointburgas

Броени дни преди края на академичната учебна година просветното министерство пусна процедурата за евростипендиите. Вече започна подаването на заявленията за тях, а от 13 юни е стартът на кампанията за наградите. Документи може да се попълват и на сайта http://eurostipendii.mon.bg. Крайната дата за електронното кандидатстване е 26 юни или 30 юни, ако се кандидатства с документи на хартиен носител.

Право на стипендии и награди имат студентите редовно обучение, без значение дали са записани в държавно или частно висше училище. Друго изискване е да имат успех минимум 4.00 от последните два семестъра. Размерът на месечната стипендия е 120 лв. Наградата е 200 лв. и се изплаща еднократно. Около 8% от студентите успяват да се възползват от стипендиите и наградите.

Програмата ще се изпълнява през учебните 2010/2011 и 2011/2012 г. Предвижда се да бъдат изплатени не по-малко от 320 000 месечни стипендии и 30 000 еднократни семестриални награди.

Сподели: