• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

23

сеп.

ribbon

Първокурсниците седнаха на студентските банки в университет „Златаров“

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

С 1347 нови студенти започна днес новата учебна година бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Академичното ръководство и лично ректорът проф. дтн Петко Петков пожелаха „на добър час“ на първокурсниците, които са с петдесет повече от миналата.

Само след две седмици първият бургаски университет ще чества своя петдесетгодишен юбилей. Най-старото държавно висше училище в Югоизточна България е основано е на 6 октомври 1963 като Висш химико-технологичен институт. През 1995 г. с решение на Народното събрание е утвърден като Университет „Проф. д-р Асен.Златаров”. Обучението се извършва по 29 акредитирани бакалавърски и над 60 магистърски и докторантски програми.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени