• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

25

ян.

ribbon

Президентът иска нов закон за средното образование

Публикувано в: Образование; (15) прочитания
От: pointburgas

Ще инициирам дебат за приемането на нов закон за средното образование и особено за средното специално образование, тъй като на този етап от обучението си децата трябва да получават добра практическа подготовка, която да им помогне в бъдещата професионална реализация, обяви пред журналисти днес президентът Росен Плевнелиев.

Според него страната ни ще се нуждае от все повече инженери в следващите години, което налага да бъдат осъществени конкретни промени в модела на обучение, „като се използва и опитът на Германия в дуалното обучение“.
В момента в парламента тече финалното гласуване на проектозакона за училищното образование и не става ясно дали Плевнелиев визира друг нов закон. През миналата седмица парламентът окончателно прие текст от училищния закон, който въвежда задължителна детска градина за четиригодишните деца, а родителски организации и депутати от Синята коалиция призоваха Плевнелиев да наложи вето на тази разпоредба.
Досега Плевнелиев не е коментирал дали възнамерява да упражни правото си на вето.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени