• Апостроф

  Протестърите – новите активни борци

  Теофан Германов

  Служебният кабинет издигна лозунга „Протестът – на власт”. Протестър е вицепремиерът Христо Иванов, прочул се с отнетите адвокатски права и невнесените финансови отчети на спонсорираната от САЩ фондация. За заместник-министър бе назначен музикантът Виктор Стоянов – съавтор на химна на ДСБ и постоянен гастрольор на белия роял, сложен на жълтите павета. Помним как покойният проф. Абрашев стана културен министър на НДСВ, защото бе написал „Оратория за царя”…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

8

авг

ribbon

Пет ваканции през новата учебна година

Публикувано в: Образование; (53) прочитания
От: pointburgas

Пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година според проектографик на Министерството на образованието, младежта и науката. Документът е публикуван в сайта на МОМН, а бележки, становища и предложения по него могат да се изпращат до 16 август.

Есенната ваканция се предвижда да е от 29 октомври, събота, до 1 ноември, вторник, като учениците ще са на училище в сряда – на 2 ноември. И в момента учениците почиват около Деня на Народните будители. Коледната ваканция се предвижда да бъде от 24 декември до 8 януари включително.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари (вторник). Ще има и втора зимна ваканция от четири дни – от 23 февруари (четвъртък) до 26 февруари (неделя).

Пролетната и Великденската ваканция от първи до 11-ти клас се предвижда да бъде от 7 до 16 април включително. Пролетната и Великденската ваканция за учениците от 12-ти клас ще е от 12 до 16 април включително.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени