• Апостроф


  Независими сме, а Путин – Путин е...

  КАЛИН РУМЕНОВ
  Най-добре би било въобще да не даваме поводи за съмнения, че сме модерни роби. Но след като неприятното впечатление вече е оставено и произнесено от VIP глас с глобално ехо, накърненото национално честолюбие предполага поне скромна реакция, колкото да не е без хич. Когато гласът е на самия президент на велика сила, възприемана от прогресивното гражданство като кандидат-поробител – това, по дяволите, трябва да ни звучи малко от малко обидно. А от обидените се очаква да му отговорят – ей, Путин такъв, ти на кого ще викаш несуверенна държава. Знаеш ли ти кои сме ний, горди български юнаци сме ний. Които празнуват 25 години Свободна България с любезното съдействие на „Америка за България” и не намират никакъв хумор в това. И за които краят на „Южен поток” им идва като неочаквана кулминация на празненствата.

  Пълният текст

 • uk_rentacar

8

авг

ribbon

Пет ваканции през новата учебна година

Публикувано в: Образование; (53) прочитания
От: pointburgas

Пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година според проектографик на Министерството на образованието, младежта и науката. Документът е публикуван в сайта на МОМН, а бележки, становища и предложения по него могат да се изпращат до 16 август.

Есенната ваканция се предвижда да е от 29 октомври, събота, до 1 ноември, вторник, като учениците ще са на училище в сряда – на 2 ноември. И в момента учениците почиват около Деня на Народните будители. Коледната ваканция се предвижда да бъде от 24 декември до 8 януари включително.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари (вторник). Ще има и втора зимна ваканция от четири дни – от 23 февруари (четвъртък) до 26 февруари (неделя).

Пролетната и Великденската ваканция от първи до 11-ти клас се предвижда да бъде от 7 до 16 април включително. Пролетната и Великденската ваканция за учениците от 12-ти клас ще е от 12 до 16 април включително.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени