• Апостроф

  Политика с дъх на газ

  Силвия Томова

  ДПС иска предсрочни избори, а БСП се съгласява, но преди това лидерът й лансира идеята за задължителен вот. Събитията, които белязаха края на седмицата дадоха простор за безкрайни догадки и разсъждения, които със сигурност ще продължат до деня на изборите, а възможно е и дълго след това, ако партиите не влязат в надпреварата с готови варианти за коалиции. Докато анализаторите умуват над възможното разпределение на силите, а малките партии и коалиции вече кроят предизборните си дрешки така, че да изглеждат привлекателни, две събития останаха като че ли незабелязани.

  .

  Пълният текст

 • uk_rentacar

8

авг

ribbon

Пет ваканции през новата учебна година

Публикувано в: Образование; (53) прочитания
От: pointburgas

Пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година според проектографик на Министерството на образованието, младежта и науката. Документът е публикуван в сайта на МОМН, а бележки, становища и предложения по него могат да се изпращат до 16 август.

Есенната ваканция се предвижда да е от 29 октомври, събота, до 1 ноември, вторник, като учениците ще са на училище в сряда – на 2 ноември. И в момента учениците почиват около Деня на Народните будители. Коледната ваканция се предвижда да бъде от 24 декември до 8 януари включително.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари (вторник). Ще има и втора зимна ваканция от четири дни – от 23 февруари (четвъртък) до 26 февруари (неделя).

Пролетната и Великденската ваканция от първи до 11-ти клас се предвижда да бъде от 7 до 16 април включително. Пролетната и Великденската ваканция за учениците от 12-ти клас ще е от 12 до 16 април включително.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени