• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

27

сеп

ribbon

Пак отличиха ГРЕ-Бургас

Публикувано в: Образование; (30) прочитания
От: pointburgas

Със сертификат, подписан от министъра на образованието Сергей Игнатов, и със специален плакет бе отличен проектът „TOUS AMIS” („Всички заедно”), по който ученици и учители от Гимназията за романски езици “Г. Ст. Раковски” – Бургас работиха съвместно с партньори от Франция, Испания, Гърция, Люксембург и др. Наградата бе присъдена на проекта за значима проектна идея, ясна педагогическа концепция и модел на управление.

Това стана на проведените в Казанлък трациционните дни на програма „Коменски” и eTwinning в България. Участниците бяха запознати с програма „Европа 2020” и целите, насочени към образованието. Тържествено бяха връчени наградите на най-успешните проекти Партньорства по програма „Коменски” през изминалата година.

Призът за Френската гимназия бе връчен на нейния директор Радостина Георгиева лично от директора на Центъра за развитие на човешките ресурси Митко Шалев Той изрази надеждата, че училището ще продължи 12-годишната традиция да участва и активно да работи по секторна програма „Коменски”, като популяризира натрупания опит и увлича все повече ученици в реализирането на интересни и полезни идеи.

Сподели: