27

яну

ribbon

ОУ “П.К.Яворов” – Бургас почете своя патрон

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С емоционално тържество възпитаниците на бургаското основно училище “П. К. Яворов” отбелязаха празника на своя патрон. Това бе и кулминацията на “Яворови дни 2012”, които по традиция стартираха в средата на месеца и бяха организирани от училищното настоятелство.

Церемонията по закриването на празниците започна с рецитал по произведения на големия български поет. След това директорът Стоян Георгиев връчи почетни грамоти на класиралите се от първо до трето място в иитердисциплинарното състезание, литературния конкурс и конкурса за презентация на тема “Живот и творчество на Пейо Яворов”. Обявяването на наградата за индивидуалните победители изненада децата, тъй като до последния момент тя бе пазена в тайна. Директорът на училището специално благодари на учители и ученици за активното участие в празниците.
Според него най-интересната проява е било интердисциплинарното състезание, проведено за втори път тази година, тъй като в решавания от близо 200 ученици от втори до седми клас тест е имало въпроси от всички основни изучавани дисциплини, което позволява да се види капацитета на всяко едно дете.
Както и миналата година, така и сега всички отличени ученици получават и специалната награда – двудневна екскурзия във Варна. Идеята за нея отново е на училищното настоятелство.Финал на тържествената церемония бе изпълнението н химна на бургаскот училище.
Дните на патрона са подходящ повод възпитаниците на училището да научат повече за творчеството и житейския път на големия български поет, чиито творби не са в програмата на основното образование. В часа на класа педагозите направиха специални презентации, учениците посетиха и Регионалната библиотека, също носеща името на Яворов.


Подобни публикации