• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

яну

ribbon

Взривено торпедо влезе в БСУ

Публикувано в: Образование; (30) прочитания
От: pointburgas

Остатъци от взривено торпедо, бивник от мамут и щок от каменна котва са сред новите постъпления в археологическата сбирка в Бургаския свободен университет. Експонатите са извадени от дъното на Бургаския залив.

Подредената в централното фоайе на университета сбирка съдържа, предоставени от Регионален музей – Бургас ,древни керамични съдове, оловни и каменни щокове, метални котви, макети на антични гребни и платноходни кораби. Колекция от музейни постери разказва с текст и снимки за развитието на бургаското пристанище.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени