6

ное

ribbon

153 проекта се борят за лого на “Бургас 2019”

Публикувано в: Култура; (11) прочитания
От: pointburgas

Между 153 проекта ще бъде избрано логото на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. На 31 октомври приключи първият етап от конкурса. Свои предложения изпратиха 76 участника, съобщиха от община Бургас. До средата на ноември комисия ще разгледа изпратените лога и ще селектира най-добрите, като ги сведе до не повече от десет.

Членовете на комисията ще оценяват проектите независимо един от друг, като те ще им бъдат предоставени без имената на авторите. Крайните оценки и класиране ще бъдат формирани като сбор от всички индивидуални оценки. Проектологата ще бъдат оценявани по петстепенна скала, като най-висок брой точки – 5, ще бъде даван на логата, отличаващи се с оригиналност; визия, даваща добри възможности за графична интерпретация; разпознаваемост на спецификата на Бургас и региона и концепцията за Европейска столица на културата.

В състава на комисията влизат: Венелин Шурелов (художник, дизайнер, сценограф, преподавател по дигитални изкуства), Светослав Николов (графичен дизайнер, с дългогодишен опит в сферата на дизайна, рекламата и разработването на кампании, свързани с културни събития и инициативи на Бургас), Изабела Бузони (архитект, дизайнер, реставратор от Италия), Десислава Георгиева (журналист, председател на Дружество на журналистите – Бургас), Николай Дубаров (художник на община Бургас), Кристина Вълчева (координатор на кандидатурата). Останалите 12 общини от регион Бургас също ще имат важна роля при избора на лого на кандидатурата. Представители на всяка една от тях ще дадат своите оценки, които впоследствие ще бъдат осреднени и смятани като една.
След приключване на работата на комисията, жителите на Бургас ще имат решаващия глас за избиране на логото-победител. Те ще имат възможност да дадат предпочитанието си към едно от десетте лога-финалисти, като гласуват за него в интернет.
Всички 153 проектолога ще бъдат представени на фейсбук страницата на „Бургас 2019“, както и в изложба, която ще бъде открита в навечерието на празника на Бургас – Никулден.


Подобни публикации
    няма намерени