4

юни

ribbon

“Ермитаж” гостува с “Лебедово езеро” в Бургас

Публикувано в: Култура; (15) прочитания
От: pointburgas

В две поредни вечери на бургаска сцена ще танцува прочутият балет “Ермитаж” от Санкт Петербург. Днес те ще представят в Летния театър „Лебедово езеро“, а утре – Гала спектакъл на балетните звезди.
Балет „Ермитаж“ е създаден през 1990 г. от семейство на професионални балетисти с вековна традиция в това изкуство. Художественият директор на театъра – Александър Брушкин – е бивш солист на балет „Киров“, съученик на Михаил Баришников и ученик на легендарния балетен педагог Александър Пушкин – наставник на Рудолф Нуреев.


В Бургас „Ермитаж“ показва класическия вариант на „Лебедово езеро“ в три действия и четири сцени. Музиката е на Пьотр Чайковски, либрето – Владимир Бегичев и Василий Гертсер, хореография – Мариус Петипа и Лев Иванов, ревизирана хореография – Константин Сергеев.
Гала спектакълът пък е един от водещите проекти в руските сценични изкуства. Ценителите на руския класически балет ще могат да се насладят на популярни произведения, които са в основата на златния фонд на балетния репертоар: “Лешникотрошачката”, “Спящата красавица”, “Лебедово езеро” на Чайковски, „Умиращият лебед ” на Камил Сен-Санс.


Подобни публикации
    няма намерени