5

ное

ribbon

Първият бургаски университет празнува полвинвековен юбилей

Публикувано в: Образование; (12) прочитания
От: pointburgas

Тържествата по повод 50-годишнината от създаването на бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров” започнаха днес с откриването на обновения паметник на неговия патрон. Първото бургаско висше училище е създадено през 1963 г. като Висш химико-технологичен институт, подготвящ кадри за нуждите на Нефтохим и на различни химически заводи в България.
През 50-годишната история на университета в него са се изучавали студенти от 40 националности, представители на всички контененти, припомни ректорът на университета проф. дтн Петко Петков, който към момента е единственият действащ професор по нефта у нас.
Пълният текст »


23

сеп

ribbon

Първокурсниците седнаха на студентските банки в университет „Златаров“

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

С 1347 нови студенти започна днес новата учебна година бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Академичното ръководство и лично ректорът проф. дтн Петко Петков пожелаха „на добър час“ на първокурсниците, които са с петдесет повече от миналата.
Пълният текст »


2

мар

ribbon

Яворовци завършиха юбилея с празничен концерт

Публикувано в: Образование; (26) прочитания
От: pointburgas

Със заключителен спектакъл бургаското основно училище „Пейо Яворов“ отбеляза своя 50 – годишен юбилей в залата на НХК. В концерта взеха участие настоящи и бивши възпитаници на училището. Много красота и настроение имаше в песните и танците на учениците. Те не само развълнуваха публиката, но и отправиха към всички мъдри послания за приятелството, обичта и уважението между хората. Талантливи деца, успешни в реализацията си млади хора, завършили, но незабравили своите първи учители и началото по пътя на знанието, свързани от амбицията за утрешния ден.
Пълният текст »


18

фев

ribbon

Учениците на Руската с флашмоб за юбилея

Публикувано в: Образование; (990) прочитания
От: pointburgas

Флашмоб проведоха възпитаниците на Гимназията за чужди езици “Васил Левски” – Бургас. Той бе посветен на петдесетгодишния юбилей на гимназията и на утрешния патронен празник на училището.
Пълният текст »


28

яну

ribbon

Знаменит руски сценарист и писател гостува на Руската гимназия в Бургас

Публикувано в: Образование; (36) прочитания
От: pointburgas

Сценаристът на известния филм „Егер“ Владислав Романов ще бъде специален гост на Гимназията за чужди езици „В. Левски“ – Бургас. В петък писатетелят, заслужил деец на културата на Руската федерация, ще се срещне с преподаватели и ученици от Руската гимназия. Той е в България по покана на Руския културно-информационен център, който организира прожекции на три от най-известните му филми – „Егер“, „Сбогом, доктор Чехов“ и „В плен на страстта“.
Пълният текст »


24

яну

ribbon

Училище „Яворов“ награди най-ученолюбивите си ученици

Публикувано в: Образование; (86) прочитания
От: pointburgas

На специално тържество, в присъствие на родители и учители, днес своите отличия получиха най-ученолюбивите възпитаници на бургаското основно училище“П.К.Яворов“. Лично директорът на школото Стоян Георгиев връчи наградите на най-добре представилите се в традиционното Интердисциплинарно състезание, посветено тази година на 50-годишния юбилей на учебното заведение.
Пълният текст »


12

дек

ribbon

Бургаският музей става на 100 години

Публикувано в: Бургас; (14) прочитания
От: pointburgas

В петък Регионалният исторически музей – Бургас ще чества своя едновековен юбилей. В 11:00 часа в Историческата експозиция (ул. „Лермонтов” № 31) ще бъде открита изложба, посветена на годишнината. Тя представя ранните музейни дейци, основатели на Археологическо дружество „Дебелт” – Бургас, както и оригинални документи от 1912 г., свързани с учредяването на дружеството. През 1946 г. дружественият музей е обявен за Градски, а през 1953 г. за Окръжен музей.
Пълният текст »


19

окт

ribbon

Радио Бургас празнува 70 години

Публикувано в: Бургас; (21) прочитания
От: pointburgas

С концерт на млади бургаски таланти в понеделник ще бъде отбелязана юбилейната 70-та годишнина на Общинско радио – Бургас. Малко история и много настроение очаква всички почитатели на медията от 18 часа в зала 1 на Младежки културен център – Бургас.
Пълният текст »