• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

20

авг

ribbon

Държавният резерв може да озапти цените на горивата

Публикувано в: България; (2) прочитания
От: pointburgas

Това, което държавата може да направи по отношение на високите цени на горивата е да заостря вниманието си към конкурентната среда и да сезира КЗК. Това каза пред БНТ бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Освен това трябва да се предприемат стъпки за прилагане на реална конкуренция – разрешаване на данъчни складове в Румъния и Гърция за продажба на горива в България, както и държавата да интервенира на пазара на горива, както се случва в САЩ, препоръча Трайков.
Пълният текст »


31

юли

ribbon

Автобусите вдигат цените от утре

Публикувано в: България; (11) прочитания
От: pointburgas

От утре автобусните превозвачите повишават цените на билетите с един до два лева заради повишените цени на горивата. Управителите на фирмите не отричат вероятността част от пътниците да предпочетат да пътуват с влак, съобщи БНР, но се надяват отливът на пътници да не е сериозен.
Пълният текст »


30

юли

ribbon

Няма картел за горивата, обяви КЗК

Публикувано в: България; (52) прочитания
От: pointburgas

Няма картелни договорки между най-големите търговци на горива у нас, а компаниите “Лукойл Нефтохим Бургас” АД и “Лукойл Ейвиейшън България” ЕООД не са злоупотребили с господстващо положение. Това е окончателното решение на Комисията за защита на конкуренцията по двете проверки, започнали преди около година след редица граждански протести срещу високите и почти еднакви цени на бензина и дизела на българския пазар.
Пълният текст »


15

юни

ribbon

Районират и глобата на паяка в Бургас

Нарушителите в крайните квартали ще плащат най-много

Публикувано в: Бургас; (320) прочитания
От: pointburgas

Колкото по-далеч от центъра на Бургас се труди известният на всички шофьори паяк, толкова повече ще плащат съгрешилите собственици на автомобили. Това предлага заместник-кметът по финансовите въпроси на община Бургас Красимир Стойчев, съобщава Бургасинфо. В същото време се предлага и частично намаляване на сумата за репатриране.
Пълният текст »


22

май

ribbon

Хотелите ни – най-евтини в Европа

Публикувано в: България; (10) прочитания
От: pointburgas

Българските хотели са най-евтините в Европа. В класацията, цитирана от prohotel.ru, непосредствено след родните места за престой се нареждат полските. В нашите хотели се заплаща средно 65 евро за двойна стая, в полските – 90 евро. В изследването са били включени 23 европейски държави.
Пълният текст »


5

апр

ribbon

“ЛУКойл” не иска печалба

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

„ЛУКойл” е готов да работи с нулева печалба, ако има драматично повишение на цените на горивата. Това съобщи изпълнителният директор на рафинерията Валентин Златев след среща в икономическото министерство с ресорния министър Делян Добрев и транспортния министър Ивайло Московски.
Пълният текст »


5

мар

ribbon

След скандала с лекарствата се задава скандал и с цените на учебниците

Публикувано в: Образование; (17) прочитания
От: pointburgas

Цените на някои учебници на издателствата “Просвета” и “Анубис-Булвест”, които ще се печатат допълнително тази година, са увеличени с над 100%, – сигнализираха от столичното 125-то училище, съобщи БНТ1. Според учителите такова голямо увеличение на цените на учебниците досега не се е случвало. В резултат училището ще трябва да доплаща над 3 хиляди лева от делегирания си бюджет.
Пълният текст »


25

фев

ribbon

Бургаските таксита искат по-високи цени

Публикувано в: Бургас; (18) прочитания
От: pointburgas

Таксиметровите компании в Бургас ще искат завишение на тавана на цените на услугите, заради повишението в стойността на горивата. Това съобщи за Радио „Фокус” Драгомир Добрев, председател на съюза на таксиметровите превозвачи в Бургас. „Обсъждахме този въпрос с колегите и нашето предложение ще е за около 10% по-висок таван”, каза Добрев. В момента гласуваният от общинския съвет таван за километър е 1,10 лв.
Пълният текст »