• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

29

юли

ribbon

Изчистиха плажа след фестивала

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas


Часове след последните изпълнения по сцените на Spirit of Burgas, Централният плаж и прилежащата зона от Морската градина са вече почистени. От утре любимото на бургазлии място отново ще е на разположение за свободен достъп. Това е единственият плаж в България, където всичко е абсолютно безплатно. Освен спортните зони и тристата чадъра, община Бургас доставя там още 100 шезлонга, за да няма конфликти между многото желаещи да ги ползват.


9

юли

ribbon

Манга и аниме в събота в Бургас

Публикувано в: Култура; (5) прочитания
От: pointburgas

Младежкият културен център в Бургас ще домакинства в събота фестивал на японската култура и изкуствата манга и аниме. Организатори на събитието са младежите от Клуб за японска култура „Бака Форс“ /в превод „сила на глупака”/ и община Бургас.
Пълният текст »


10

юни

ribbon

Финалистите на „Бургас и морето” вече са в ефир

Публикувано в: Култура; (2) прочитания
От: pointburgas

От днес стартира излъчването в радиоефира на песните-финалисти от тазгодишното издание на фестивала „Бургас и морето”. Те ще бъдат популяризирани почти два месеца преди датата на конкурса с цел да са познати на публиката и в подкрепа на мотото на събитието „За повече българска музика в родния ефир”.
Пълният текст »


26

мар

ribbon

Подводна разходка и билети за пясъчния фестивал ще спечелят фенове на „Включи града“

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

До 29 март всички, събирали печати за посетени събития във „Включи града“, могат да оставят своите книжки в пресцентъра на община Бургас. Най–верният фен на фестивала, събрал най–много печати, ще има възможността да облече водолазен костюм и да се гмурне в дълбините на Черно море и да си направи една незабравима подводна екскурзия.
Пълният текст »


14

мар

ribbon

Петима творци на литографски пленер в Бургас

Публикувано в: Култура; (3) прочитания
От: pointburgas

Литографски пленер ще е първото голямо арт събитие, което ще се проведе в Графична база – Бургас, след ремонта и обновяването й през миналата година. Пленерът ще стартира на 22 март от 11 часа в първия ден на фестивала „Включи града“. Тогава ще е и своеобразното откриване на обновеното културно пространство, намиращо се в Морската градина, като то ще бъде отворено за граждани в трите фестивални дни от 22 до 24 март.
Пълният текст »


13

мар

ribbon

3D техника обсади бургаската община

Публикувано в: Култура; (3) прочитания
От: pointburgas

Община Бургас осъмна заобградена от множество проектори и мощна озвучителна техника. В петък /15 март/ от 19.00 часа сградата със седемте колони ще бъде бомбардирана със звук и светлина. С подготвяната 3D прожекция ще бъде даден зрелищен старт на фестивала за съвременно изкуство „Включи града“ – издание второ.
Пълният текст »


11

мар

ribbon

3D рисунка на асфалт за пръв път във „Включи града“

Публикувано в: Култура; (37) прочитания
От: pointburgas

Един различен поглед към рисуването ще представи тази година фестивалът „Включи града“. 3D рисунка на асфалт, рисуване с инвалидни колички, бодиарт, графити, рисуване на татуси с къна, рисуване върху текстил, стъклопис, отпечатване на графика с помощта на камък – това са само част от нестандартните техники, които ще радват любителите на изкуството от 22 до 24 март.
Пълният текст »


6

мар

ribbon

Младите рокаджии ще се вихрят отново в Бургас

Публикувано в: Бургас; (31) прочитания
От: pointburgas

Десет групи са се записали за участие до момента във Второто издание на Фестивала на младите поп и рок банди в Бургас. За първи път тази година на сцената на НХК ще се представят и солови изпълнители. Миналогодишните участници Black Romance, Chained Rose и Nightbirds отново ще вдигат адреналина на публиката.
Пълният текст »