• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

26

мар

ribbon

Руски съд отказа редуване на „зимно“ и „лятно“ часово време

Публикувано в: Светът; (449) прочитания
От: pointburgas

Върховният съд на Руската федерация отказа да отмени днес въвеждането на целогодишно „лятно часово време“ в Русия, като не уважи искането на президента на „Лигата за защита на пациентите“ – Александър Саверски. Въпросната организация твърди, че поради разликата в астрономическото и часовото време руските граждани са лишени от право на здравословна почивка. Самият Саверски определя преходът към постоянно лятно часово време като „забранен експеримент с хора“.
Пълният текст »


6

мар

ribbon

Съдът върна кмета на Несебър

Публикувано в: Бургас; (13) прочитания
От: pointburgas

Апелативният съд в Бургас реши кметът на Несебър Николай Димитров да не бъде отстранен от длъжност докато тече разследването за „Дюнигейт”. Това важи и за главния архитект на общината Валентин Димов, който също запазва поста си. Така Апелативният съд отмени решението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари.
Пълният текст »


30

яну

ribbon

Плашат с бомби бургаския съд

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Два сигнала за поставено взривно устройство в сградата на бургаския съд са получени в рамките на 11 минути тази сутрин на тел. 112, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.
Пълният текст »


17

дек

ribbon

Наново гледат делото срещу Джубрилов

Публикувано в: Бургас; (11) прочитания
От: pointburgas

Бургаският апелативен съд е отменил оправдателната присъда по делото на Любен Джубрилов, образувано за ръководство и участие в организирана престъпна група, информираха от Апелативна прокуратура – Бургас.
Пълният текст »


22

окт

ribbon

Делото срещу бургаския съдия – по съкратената процедура

Публикувано в: Бургас; (9) прочитания
От: pointburgas

Първите четирима разпитани свидетели по делото срещу бившия председател на Административния съд в Бургас – Атанас Вълков, днес адоха показания в полза на обвинението. По ирония на съдбата това бяха леля му и трите му първи братовчедки, съобщава Mediapool. Вълков е подсъдим за документни престъпления и пране на пари. Според прокуратурата той е фалшифицирал няколко документа, включително от името на свои роднини, за да изгради схема за имотна измама с парцел край Несебър, от която да се облагодетелства майка му Руска Вълкова.
Пълният текст »


31

юли

ribbon

Американски съд осъди Ал-Кайда да плати $6 милиарда за 11.09.2001

Публикувано в: Светът; (4) прочитания
От: pointburgas

Съд в Ню Йорк осъди правителството на Иран, Ал-Кайда и движението “Талибан” да заплатят парична компенсация от 6 милиарда долара на роднините на загиналите при атентата на 11 септември 2001 година срещу Световния търговски център, предаде Асошиейтед прес. “Решението на съда има символичен характер, тъй като получаването на компенсацията практически е невъзможно.”отбелязва агенцията.
Пълният текст »


26

май

ribbon

1 000 000 българи са с пенсии под прага на бедността

Публикувано в: България; (9) прочитания
От: pointburgas

Да се изравни минималната пенсия с прага на бедността, искат пенсионери в подписка. Минималната пенсия 138 лв. е, а прагът на бедност през 2010г. е бил 211 лв., като се очаква покачване през тази година. В подписка, изпратена до множество български институции, пенсионери от Стара Загора твърдят, че е дискриминация да получават пенсии, които са под прага на бедността.
Пълният текст »


26

май

ribbon

Присъдата срещу Сократ била съдебна грешка

Оправдаха античния философ 25 века след смъртта му

Публикувано в: Светът; (37) прочитания
От: pointburgas

В Атина бе възпроизведен съдебният процес срещу Сократ и древният философ бе оправдан 2500 г. след смъртта му, съобщава радио Франс 24. В театрализирания процес участваха десет известни юристи от Великобритания, Франция, САЩ, Швейцария и Гърция и близо 866 зрители. 584 зрители го обявиха за невиновен и 282 – за виновен. В резултат той бе оправдан.
Пълният текст »