27

сеп

ribbon

Бъдещи икономисти ще се състезават с професионалисти от ЛУКойл

Публикувано в: Образование; (21) прочитания
От: pointburgas

За трета поредна годин, студенти от Центъра за икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет ще участват в годишния мотивационен семинар и състезание на Съвета на младите специалисти на Лукойл Нефтохим – Бургас. Подготвените от доц. Милен Балтов студенти от 3 и 4 курс ще работят на 28 и 29 септември в екипи със специалистите от рафинерията върху реални казуси от производствената и търговска дейност.
Пълният текст »


26

авг

ribbon

А, Б, В…учат в Бургас млади европейци

Публикувано в: Образование; (3) прочитания
От: pointburgas

Студенти от Германия, Франция, Испания, Швеция, Полша, Унгария и Словакия вече се обучават в Бургаския свободен университет. За седми пореден път университетът спечели проект по програма „Еразъм“ за организиране на интензивен подготвителен курс по български език за чуждестранни Еразъм студенти.
Пълният текст »


12

апр

ribbon

Море от наука ще залее Бургас

Публикувано в: Образование; (58) прочитания
От: pointburgas

Деца, юноши, младежи и студенти ще мерят сили в конкурса „Море от наука” в Бургас, за който трябва да подготвят по един свой научно-изследователски проект. Децата до 12- годишна възраст трябва да представят своите първи стъпки в науката. Младежите от 13 до 18 години трябва да демонстрират разработки от областта на химията, физиката, биологията и високите технологии.
Пълният текст »


26

мар

ribbon

Студенти от България и чужбина представят идеите си в БСУ

Публикувано в: Образование; (8) прочитания
От: pointburgas

Как маркетингът влияе върху съвременния образ на жената, в криза ли е правното съзнание на българина и къде се пресичат обективността и сензацията? Това са само част от въпросите, които ще се разгледат на XIV национален конкурс „Студентско научно творчество“, организиран от Бургаския свободен университет.
Пълният текст »


15

мар

ribbon

Бъдещи учени мериха сили в БСУ

Публикувано в: Образование; (13) прочитания
От: pointburgas

Сто и петнадесет студенти от четирите факултета на Бургаския свободен университет премериха сили в първия кръг на Конкурса за студентското научно творчество 2013. Разработките на бъдещите специалисти разглеждат водещи обществено–политически, икономически и правни проблеми, а също и приложни проекти в сферата на високите технологии.
Пълният текст »


12

мар

ribbon

Обучават бургаски IT-студенти да се презентират

Публикувано в: Образование; (64) прочитания
От: pointburgas

Магистри, бакалаври и професионални бакалаври от специалността „Компютърни системи и технологии“ на бургаския университет „Проф. Д-р Ас. Златаров“ бяха обучавани днес как да се представят на интервю за работа във фирми от бранша. Лектор бе бургазлията Хараламби Хараламбиев – възпитаник на ПМГ, носител на наградата „Джон Атанасов“ и мениджър “Техническо развитие на персонала” в софтуерната компания “Мусала Софт”.
Пълният текст »


25

фев

ribbon

„Sutherland“ се интересува доколко владеят чужди езици бургаските студенти и гимназисти

Компанията замисля да разкрие кол-център и в Бургас

Публикувано в: Бургас; (1 044) прочитания
От: pointburgas

„Sutherland Global Services “ – България и община Бургас започват съвместно проучване в бургаските университети и гимназии относно степента на владеене на чужди езици. Резултатите от проучването ще подпомогнат ръководството на фирмата при вземане на решение за откриване на втори офис извън територията на София. Sutherland Global Services е международна компания за аутсорсинг на бизнес процеси и операции.
Пълният текст »


30

яну

ribbon

Студенти гневни от вдигането на таксите

Публикувано в: Образование; (2) прочитания
От: pointburgas

С 8% се увеличават семестриалните такси в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Това реши днес Академичният съвет на висшето училище. Недоволни от решението на управленския орган, студенти от Историческия факултет протестираха в отворено писмо до медиите.
Пълният текст »