• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

25

яну

ribbon

„Нурология“ възхити столичната публика

Публикувано в: Бургас; (83) прочитания
От: pointburgas

Дизайнерката Нури Димитрова представи най-новия си проект “Нурология” на изложба-ревю в Националната художествена галерия снощи. Колекцията от 45 тоалета бе представена като арт инсталация, преплитаща етапите от живота на жената. Манекените, облечени в роклите на Нури, останаха статични на пиедестали като предмети.
Пълният текст »


9

яну

ribbon

Нури Димитрова показва модната си колекция в столицата

Брандът NUR ще има собствено ателие в София

Публикувано в: Бургас; (237) прочитания
От: pointburgas

Националната художествена галерия в столицата ще бъде домакин на най-новия проект на дизайнерката Нури Димитрова, която в края на месеца ще представи своята „Нурология”. С жива модна инсталация в звук, цвят и образ ще дебютира нова марка с името NUR. Пред избрана публика ще бъдат показани 45 модела, а веднага след ревюто ще бъде отворено и ателието на марката в София.
Пълният текст »


11

юни

ribbon

Държавата посяга на ветеринарния съюз

Лекари то Бургас се включиха в днешния протест в столицата

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Ветеринари от цялата страна, сред които и медици от Бургас, се събраха на протест срещу реформите в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Според недоволните с тях се създава сериозна заплаха за здравето на хората и животните, информира агенция КРОСС.
Лекарите смятат, че с промените ще им бъдат иззети правомощията от държавните инспектори, което ще размие отговорността при разпространение на зарази при животните. Те се обявиха и против промените, които ще направят членството във ветеринарния съюз по избор.
Пълният текст »


22

май

ribbon

5.8 по Рихтер паникьоса България

Публикувано в: България; (27) прочитания
От: pointburgas

Безсънна нощ преживяха Перник, София и други райни на страната, които малко след 3 часа бяха разлюлени от силно земетресение с магнитуд 5.8 по Рихтер. Последваха над 20 вторични трусове, най-силното бе в 4.30 ч. с магнитуд 4.4, а минути след 5 сутринта бе усетен нов по-осезаем трус. Няма пострадали хора, няма и по-сериозни щети.
Пълният текст »


30

яну

ribbon

София измести Бургас като най-добър град за живеене

Публикувано в: България; (18) прочитания
От: pointburgas

Новият “най-добър град за живеене” е София. Така столицата измести миналогодишния победител в надпреварата – Бургас. Класацията се провежда за пета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и вестник “24 часа”. В проучването участие взеха 27-те областни центъра, които бяха оценявани по 28 критерия. С 60 точики столицата зае първо място, Бургас е втори с 57т.
Пълният текст »


20

яну

ribbon

77 посвещават изложба на Н.В. Дакела

Публикувано в: Култура; (66) прочитания
От: pointburgas

Безпрецедентна изложба се открива в столичната галерия на “Шипка” 6 на 25 януари. Наречена е “Дакелска му работа…” и представя симпатичната порода кучета в съвременното българско изобразително изкуство. От времето преди много години, когато задължително се организираха тематични общи изложби за Ленин, Г. Димитров и за “социалистическото строителство”, трудно може да се посочи такова масово участие.
Пълният текст »


14

яну

ribbon

Хеви метъл звезда с премиера у нас

Таря Турунен за първи път на българска сцена

Публикувано в: Култура; (26) прочитания
От: pointburgas

Звездата на епичния метъл – Таря Турунен от Nightwish пристига за концерт у нас на 26 януари. Финландската метъл кралица започна своето турне “What Lies Beneath Final Tour” в Злин, Чехия. Първоначално събитието беше планувано за столичната зала Христо Ботев, но поради големия интерес към концерта, ще се проведе в “Арена армеец София”.
Пълният текст »


13

яну

ribbon

Издадоха гид за студенти провинциалисти

Публикувано в: България; (25) прочитания
От: pointburgas

Студентите първи курс ще се ориентират по-лесно в София. Това ще става с помощта на пътеводител. Помощното средство е създадено от студенти от различни столични университети в помощ на техните колеги, които са за първи път в столицата и започват да се обучават във ВУЗ.
Пълният текст »