1

ное

ribbon

Търгът за ремонта на гарата е на финала

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Трима са допуснатите участници за ремонта на жп гарата в Бургас след отваряне на ценовите оферти. Това са “Девня строй инженеринг”, с предложена цена 6 069 828,00 лева, “Железопътна инфраструктура Бургас” с цена 7 205 789,00 лева и “Гара Пиргос 2013″ с цена 9 056 336,97 лева. Очаква се в средата на ноември да бъде обявен победителят.
Пълният текст »


27

сеп

ribbon

Климатична инсталация монтират в Летния театър

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Летният театър в Морската градина в Бургас ще бъде превърнат в целогодишен културен център. За целта се монтира специална климатична система.В момента се извършват строителни дейности по фасадата на сградата, която е в античен стил, прави се ремонт на сцената и на помещения, съобщиха от община Бургас.
Пълният текст »


11

мар

ribbon

Община Бургас готова да блокира 500 000 лева заради спасяването на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“

Публикувано в: Бургас; (14) прочитания
От: pointburgas

До две седмици започва аварийният ремонт на храм “Св.Св. Кирил и Методий” в Бургас. За това са се уговорили представителите на църковното настоятелство, кметът на община Бургас Димитър Николов и главният архитект на общината Веселина Илиева. През следващите дни започват нужните административни процедури, за да стартират аварийните ремонтни работи, съобщи „Фокус“.
Пълният текст »


16

ное

ribbon

Затварят магистралата Бургас-Карнобат

Публикувано в: Бургас; (123) прочитания
От: pointburgas

За един месец затварят за движение отсечката Карнобат-Бургас на автомагистрала «Тракия». Причината е изграждането на лот 4.2 от АМ „Тракия”, от км 291+000 до км 325+280, на пътен възел „Карнобат” при км 325+280 и свързването на лот 4 с лот 5 от автомагистралата, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.
Пълният текст »


1

ное

ribbon

До края на 2013 г. всички бургаски детски градини ще са ремонтирани

ОДЗ „Радост“ зарадва деца и родители с нова визия

Публикувано в: Образование; (17) прочитания
От: pointburgas

С много песни, танци и стихотворения днес бе открита изцяло реновираното ОДЗ № 12 „Радост”. За доброто настроение на своите гости, децата от градината бяха подготвили богата тържествена програма. Детското заведение в ж.к. „Възраждане” е едно от най-старите в Бургас и ще посрещне своя 65 – годишен юбилей с напълно обновени павилиони и въведени модерни мерки за енергийна ефективност. Ремонтните дейности са в размер на 200 000 лв., осигурени от община Бургас и Фонд „Енергийна ефективност”.
Пълният текст »


16

окт

ribbon

Подводна галерия ще си има Бургас

Публикувано в: Култура; (6) прочитания
От: pointburgas

Скулптури от бургаски автори да бъдат потопени в морето така, че да се виждат както отгоре, така от гмуркачи планира общината. Проектът за атрактивното водно изложение все още не е напълно готов, но вече има водени разговори за реализацията му.
Пълният текст »


3

окт

ribbon

С поне 2 милиона ще спасяват църквата “Св. Св. Кирил и Методий”

Публикувано в: Бургас; (19) прочитания
От: pointburgas

Повече от два милиона лева ще струва възстановяването на бургаския катедрален храм “Св. Св. Кирил и Методий”. Църквата ще бъде затворена и недостъпна през следващите две-три години, каза Добрин Ефремов, консултант по проекта за укрепване и възстановяване на стогодишната сграда, предаде БНР. Преди 6 месеца при строителството на подземен паркинг на метри от храма сградата започна да пропада, а южната и северната стена се разцепиха от пукнатини.
Пълният текст »


1

окт

ribbon

Бургаската болница се похвали с нови опрационни

Публикувано в: Бургас; (20) прочитания
От: pointburgas

Всички девет операционни зали на Бургаската болница са ремонтирани, съобщи началникът на операционния блок д-р Светлозар Георгиев. На пода е поставено антибактериално покритие, което поддържа средата стерилна. За да се запази от наранявания е направено пълно преоборудване на залите – сменени са медицинските шкафове, инструменталните и помощни маси.
Пълният текст »