• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

22

юни

ribbon

Бургазлии протестираха в подкрепа на традиционното семейство

Публикувано в: Бургас; (47) прочитания
От: pointburgas

Под наслов „ЗА традиционното семейство” над двеста бургазлии, сред които и множество младежи и деца, дефилираха от площад „Тройката” до община Бургас. Шествието бе в отговор на насрочения, но впоследствие отложен гей-парад в София.
Пълният текст »


24

фев

ribbon

3 000 излязоха на протеста в Бургас

Публикувано в: Бургас; (4) прочитания
От: pointburgas

Протестите в Бургас ще продължават всеки ден, докато не бъдат изпълнени всички сикания. Това обявиха днес от Изпълнителния комитет и призоваха гражданите на всекидневни шествия. Днес на мирен протест излязаха около три хиляди бургазлии, които шестваха по централната улица на града с плакати и развети национални знамена.

Пълният текст »


22

фев

ribbon

И бургаските болници са срещу НЗОК

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Сдружението на бургаските болници категорично възразява на определения годишен прогнозен обем на дейност и стойност за клиничните пътеки за 2013-та година. В сдружението влизат “МБАЛ-Бургас” АД, “Лайф хоспитал”-Бургас, МБАЛ “Дева Мария” и “МБАЛ д-р Маджуров”. Те са подготвили възражение до Здравната каса, в което заявяват, че с определения обем дейност за 2013-та те трябва да работят с 40 процента от капацитета си.
Пълният текст »


13

фев

ribbon

Учени освиркаха и новия просветен шеф

Публикувано в: Образование; (8) прочитания
От: pointburgas

Около 70-80 учени, борещи се за нов и управляван от некорумпирани хора Фонд за научни изследвания, излязоха отново на протест пред Министерски съвет. Макар премиерът Борисов да заяви, че не иска под прозорците му да се говори за корупция, протестиращите скандираха мощно„Мафия, мафия”, съобщи news.bg.
Пълният текст »


10

фев

ribbon

България пак се опълчи на монополите

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

В над петнадесет големи града на страната днес се проведе протест срещу диктата на монополите. В столицата между 2 и 3 хиляди протестиращи окупираха министерството на икономиката, предаде news.bg. Демонстрантите горяха под прозорците на министър Делян Добрев фактурите си за ток и парно и същевременно развяваха националните знамена, освиркваха управниците и скандираха: „Добрев, ела!”, „Мафия, Мафия!”, “Всеки ден ще е така до победата!”.
Пълният текст »


7

фев

ribbon

Несебърлии срещу концесията на порта

Публикувано в: България; (0) прочитания
От: pointburgas

Правителството да преразгледа решението си за отдаването на пристанището на Несебър на концесия на фирма „Видмар” поискаха днес жителите на морския град. Над 200 души блокираха за кратко улицата пред портите на Стария град, за да изразят своето безпокойство от концесионния договор. Според него освен развитие на пристанищна дейност, ще бъдат построени ресторант, магазини и хотел, съобщи БНР.
Пълният текст »


1

фев

ribbon

И в Бургас протестират срещу биячите на Октай

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

В Бургас ще се проведе протест с искане да бъдат наказани делегатите от ДПС, които биха Октай Енимехмедов. Протестът в Бургас започва от 12.00 часа утре пред Съдебната палата. Подета е инициатива за такива протестни действия и във всички по-големи градове в страната.
Протести ще има и във Варна и Пловдив пред Съдебните палати на градовете от 12 ч.
Исканията на протеста, организиран в интернет, е да бъдат разпознати делегатите, които биха Енимехмедов и те да понесат наказателна отговорност.


31

яну

ribbon

Приморско и Китен се обявиха срещу морска ферма за дъгова пъстърва

Публикувано в: България; (42) прочитания
От: pointburgas

Стотици жители на Приморско и Китен излязоха днес на масов протест срещу концесия в морето за изграждане на голяма ферма за развъждане на пъстърва. Варненската фирма “Бон-визия и развитие” ООД е получила разрешение от Басейнова дирекция Варна да ползва морската територия срещу най-атрактивните плажове на южночерноморската община. В морето ще бъдат изградени три стоманени конструкции – всяка с диаметър 22 метра, височина над водата в плавен режим 6 метра и дълбочина на мрежата под водата 9-11 метра. Металната конструкция ще тежи 18 тона, с площ 100 дка и ще бъде разположена на около 2 мили навътре в морето.
Пълният текст »