17

ное

ribbon

Защитата на българската земя събра само петима протестъри в Бургас

Публикувано в: Бургас; (11) прочитания
От: pointburgas

 

Въпреки заканите на организатора Добромир Манев, на протеста срещу правото на чужденците да купуват българска земя се появиха не петдесет-шестдесет недоволни, а само петима и едно дете.
Пълният текст »


11

авг

ribbon

Прагът на българската чувствителност

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: Дойче веле

Чрез протестите в България израсна едно ново гражданско общество: будно, живо, креативно. Но дали начинът, по който то изразява протеста си, го прави приемливо и за обикновените българи? Дали не го отчуждава от тях?
Социологът Петър-Емил Митев от института „Иван Хаджийски” вижда сериозно разминаване в нагласите: напрежението, което протестите създават в столицата, слабо засяга хората в останалата част от страната, включително в по-големите градове.
Пълният текст »


18

фев

ribbon

Дянков си отиде, Бойко е наред

Протестите срещу монополите се насочиха срещу управниците

Публикувано в: България; (8) прочитания
От: pointburgas

Няколко хиляди столичани се събраха на пореден протестен ден в столицата. Вместо за високите сметки за ток, надошлите граждани започнаха да издигат антиправителствени лозунги. “Дянков си отиде, Бойко е наред”, скандираха събралите се. “Мафия”, “Оставка” викаха протестиращите, съобщи Медияпул.
Пълният текст »


24

яну

ribbon

Екоактивисти поискаха мораториум върху строителството край морето

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

Природозащитници поискаха да бъде наложен мораториум на застрояването по Черноморието, включително и в дюните. Те настояха мораториумът да стои, докато не бъде изготвена подробна карта къде има дюни, защото към момента голяма част от тях са „маскирани” като пасища и ниви. „Проблемът не е решен. Той си стои и върви към замазване”, коментира Константин Иванов от WWF. Заедно с още десетина свои съмишленици той „донесе дюните в София”.
Пълният текст »


14

ное

ribbon

Бургаски депутат води протеста срещу забраната за пушене

Публикувано в: България; (14) прочитания
От: pointburgas

Избраният от Бургас независим депутат Стоян Иванов и колегата му Кирил Гумнеров са изцяло солидарни с недоволни ресторантьори и ще участват активно в техния протест срещу забраната за пушене на закрити обществени места. На брифинг в НС народните избраници се оплакаха, че се бави разглеждането на внесения от тях законопроект, отменящ рестрикцията за пушене.
Пълният текст »


12

сеп

ribbon

Два дни без полицаи – ще протестират

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изпълни ултиматума си към ръководството на министерството от края на август и в сряда обяви, че организира двудневен протест за по-високи заплати на 23 и 24 септември.
Пълният текст »


20

авг

ribbon

Полицейски синдикат иска реформи и по-високи заплати

Публикувано в: България; (12) прочитания
От: pointburgas

МВР-синдикатът е готов за протести през месец септември. Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще се срещне с ръководството на министерството в сряда, когато ще бъдат обсъдени исканията на представителите на синдиката. Ако резултатите от двустранните преговори не удовлетворяват СФСМВР, те са готови да предприемат протестни действия, заявяват от синдиката в съобщение, изпратено до медиите.
Пълният текст »


21

юни

ribbon

Асоциация: Медиите нямат нужда от агресия

Публикувано в: България; (6) прочитания
От: pointburgas

Българската секция на Асоциацията на европейските журналисти категорично осъжда всяка форма на агресия срещу представители на професията. Изразяваме съжалението си за инцидента с оператор на bTV по време на иначе мирния протест на Орлов мост от миналата седмица, се казва в позиция на организацията, цитирана от агенция КРОСС.
Пълният текст »