• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

11

сеп

ribbon

Учени от БСУ анализираха вестникарския език

Публикувано в: Образование; (12) прочитания
От: pointburgas

Монография над деветстотин страници изследва промените в езика на родната преса от последните години. Научният труд е дело на екип от Бургаския свободен университет по приключилия тригодишен проект „Етнопсихолингвистични и социолингвистични аспекти в медийния език на пресата в България”.
Пълният текст »


30

авг

ribbon

42 аквариума ще има в бургаския Океанариум

Публикувано в: Бургас; (8) прочитания
От: pointburgas

“Желанието ни е този комплекс да стане емблема на Бургас. Имаме опит – в момента приключваме с изпълнението на подобен проект в далечния изток на Русия, във Владивосток”, заяви Павел Сатонкин – изпълнителен директор на “Уотър Атракшънс Къмпани Плюс” АД на днешното обществено обсъждане на проекта за океаннариум в Бургас.
Пълният текст »


5

юни

ribbon

Италианчета гостуваха на Френската в Бургас

Публикувано в: Образование; (14) прочитания
От: pointburgas

В продължение на десет дни учениците, учителите и родителите в Гимназия за романски езици “Г.С.Раковски” – Бургас имаха гости от Италия. В рамките на двустранен образователен проект “Античното наследство и европейската идентичност” 22 ученици от и две преподавателки от езикова гимназия “Марко Тулио Чицероне” в гр. Формия, област Лацио бяха на работно посещение в Бургас. Те върнаха визитата на българските си приятели, ученици от ГРЕ “Г.С.Раковски”, които през месец април 2012 година прекараха две седмици в Италия.
Пълният текст »


5

юни

ribbon

ПГСАГ „Кольо Фичето“ успешно приключва международен проект

Публикувано в: Образование; (144) прочитания
От: pointburgas

Успешно приключва учебната година за учениците и учителите от ПГСАГ „Кольо Фичето“ Бургас. От 2011г. училището работи по двугодишен проект „Интеграция на младите хора от Европа в спорта, чрез предмета „Физическо възпитание и спорт“ по секторна програма Коменски, дейност „Многостранни училищни партньорства”. В рамките на проекта общо 27 ученици и учители имаха възможност да посетят Турция, Франция, Чехия и Испания.
Пълният текст »


9

апр

ribbon

БСУ стартира проект за усъвършенстване на услугите във висшето образование

Публикувано в: Образование; (4) прочитания
От: pointburgas

Бургаският свободен университет ще представи утре проекта “Уни-Съвършенство”. Проектът е разработен с цел надграждане на качеството на образователните услуги, които университетът предлага. Трите водещи акцента в “Уни-Съвършенство” засягат обучението на студентите, научноизслеователската работа на преподавателите и административните услуги и управлението.
Пълният текст »


27

мар

ribbon

Учете английски, станете заварчик

Публикувано в: Бургас; (68) прочитания
От: pointburgas

Община Бургас търси 30 млади безработни хора, които да се включат в безплатен курс по професионално обучение за заварчици. Предимство за кандидатите е владеенето на английски език, посочват от общината. Курсът включва двумесечна теоретична и практическа подготовка и ще бъде проведен от две италиански фирми, които ще предложат на успешно завършилите работа.
Пълният текст »


5

фев

ribbon

БСУ въвежда дистанционното обучение

Публикувано в: Образование; (12) прочитания
От: pointburgas

Бургаският свободен университет спечели проект за изграждане на Университетски център за електронни форми на дистанционно обучение и услуги. Проектът е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е пряко обвързан със Стратегията за развитие на Бургаска област 2005-2015 г.
Пълният текст »


29

яну

ribbon

Одобриха бъдещия Океанариум

Публикувано в: Бургас; (51) прочитания
От: pointburgas

С 38 гласа “за”, 1 “против” и 9 въздържали се бургаските общински съветници решиха да бъде открита процедура за предоставяне на концесия за проектиране, строителство, управление и поддържане на “Парк Океанариум“ в парк „Езеро“. Шестима общински съветници ще бъдат избрани в комисия, която ще избере концесионер. Идеята за проекта е от 2011 година и по него са извършени необходимите изследвания и проучвания, които са показали, че избраният терен е подходящ за реализация на проекта.
Пълният текст »