• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

27

фев

ribbon

Носител на Оскар идва за филм феста в Бургас

Публикувано в: Култура; (10) прочитания
От: pointburgas

Тазгодишният носител на Оскар за най-добър чуждоезичен филм – “Любов” на Михаел Ханеке, ще бъде показан и в Бургас. Това ще се случи в рамките на Единадесетия кинофестивал “София филм фест на Брега”. Той ще бъде открит официално на 14 март, а негов дом до самия финал – 22 март ще бъде Общинското кино АБ в Драматичен театър “Адриана Будевска”.
Пълният текст »


2

яну

ribbon

На Централния плаж спасяват кръста в Бургас

Публикувано в: Бургас; (12) прочитания
От: pointburgas

Ритуалът по хвърлянето на Светия кръст в морето и спасяването му в Бургас тази година ще се извърши на Централния плаж, заради ремонта на Моста. Желаещите да вземат участие в надпреварата с ниските температурни градуси на морската вода, трябва да имат навършени 16 години. Записването ще се извършва в самия ден /6 януари, неделя/ от 10.00 до 11.00 часа на Централния плаж /до бар „Нептун“/ само срещу представяне на лична карта, медицинско и декларация за поемане на отговорност за здравословното състояние, съобщиха от общината
Пълният текст »


11

дек

ribbon

Коледни изненади 2012 подготвят в ГРЕ-Бургас

Публикувано в: Образование; (20) прочитания
От: pointburgas

Богата предколедна празнична програма има амбицията да реализира Гимназията за романски езици «Г. С. Раковски» – Бургас. В нейната подготовка активно са се включили Ученическият съвет, Клуб «Училищни медии» и методическите обединения по изучаваните в гимназията езици – френски, испански, италиански и английски.
Пълният текст »


5

дек

ribbon

Никулден в Бургас започва утре в 8.30

Публикувано в: Бургас; (19) прочитания
От: pointburgas

Рано сутринта утре ще започне празникът на Бургас – Никулден. От 8.30 в храм “Света Богородица” тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас ще отслужи Сливенският митрополит Иоаникий. Половин час по-късно започва тържествената сесия на общинския съвет в заседателната зала на общината. В 10 ч. на площад “Атанас Сиреков” ще бъде извършен ритуалът по издигане на националния, европейски и общинския флаг. Строят на представителните военни части ще бъде приет от началника на гарнизон Бургас и командир на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев.

Пълният текст »


28

ное

ribbon

Джаро пали коледната елха на Никулден в Бургас

Публикувано в: Бургас; (30) прочитания
От: pointburgas

Незабравим Никулден с поредица празнични концерти, изложби, театрални постановки, литературни събития, спортни прояви и кулинарни експозиции ще изживеят жителите и гостите на Бургас. В празничния афиш са включени близо 50 събития, като проявите, посветени на Никулден, започват на 1-ви декември, с концерта „Сребърни камбани“ на Ваня Костова и Боян Михайлов.

Пълният текст »


27

ное

ribbon

Още пари ще се инвестират в бургаски социални и образователни обекти

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Бургаски детски градини, ясли, училища, както и Детската млечна кухня, Домашният социален патронаж, БЧК, регионалната библиотека и др. ще получат повече средства, след като днес общинските съветници направиха промени в инвестиционната програма на общината. Очакванията на общинската администрация са да има дори преизпълнение на приходите.
Пълният текст »


8

ное

ribbon

Всеки българин е с кариес

Публикувано в: България; (2) прочитания
От: pointburgas

98.3% от българите страдат от кариес. Това сочи най-новото проучване за денталното здраве у нас. Всеки втори българин пък има поне един изваден постоянен зъб. Данните бяха представени от председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов на дискусия за Националната програма за профилактика на оралното здраве на децата.
Пълният текст »


28

сеп

ribbon

Администрацията търси 839 студенти за стажанти

Публикувано в: Образование; (37) прочитания
От: pointburgas

Разкрити са 839 стажантски позиции за студенти в 183 административни структури на държавната администрация. Те са в 109 населени места в цялата страна от втората вълна студентски стажове по проект „Създаване на капацитет за бъдещето”, за които всички студенти ще могат да кандидатстват до 5 октомври.
Пълният текст »