• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

22

фев

ribbon

И бургаските болници са срещу НЗОК

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Сдружението на бургаските болници категорично възразява на определения годишен прогнозен обем на дейност и стойност за клиничните пътеки за 2013-та година. В сдружението влизат “МБАЛ-Бургас” АД, “Лайф хоспитал”-Бургас, МБАЛ “Дева Мария” и “МБАЛ д-р Маджуров”. Те са подготвили възражение до Здравната каса, в което заявяват, че с определения обем дейност за 2013-та те трябва да работят с 40 процента от капацитета си.
Пълният текст »


7

ное

ribbon

Бургаски университет получи от парите за дистанционно обучение

Публикувано в: Образование; (20) прочитания
От: pointburgas

Най-старото бургаско висше училище – университет “Проф. д-р Асен Златаров” получава средства, за да разработи и въведе дистанционно обучение на студенти. Днес премиерът Бойко Борисов и просветният министър Сергей Игнатов връчиха 18 договора на 13 висши училища на обща стойност 10 211 960 лева за финансиране на дистанционната форма по програмата “Развитие на човешките ресурси“.
Пълният текст »


24

окт

ribbon

Вдигат издръжката на учениците

Публикувано в: Образование; (37) прочитания
От: pointburgas

20 милиона лева повече за образование да бъдат отделени в следващия бюджет – затова се договорили синдиката на учителите към КНСБ и управляващите по време на днешното заседание на МС. Предложението обаче трябва да бъде одобрено от образователната и бюджетната комисии в парламента.
Пълният текст »


20

окт

ribbon

Четвърт милион дължат застрахователи на МБАЛ- Бургас

Парите са за лекуваните след атентата израелски туристи

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Застрахователни компании дължат 260 000 лева за лечението на израелските туристи, които пострадаха при атентата на летище Бургас. Това обяви в Бургас министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от БНР. Три месеца след атентата, средствата за лечение на пострадалите израелски граждани все още не са изплатени на Бургаската болница, допълни Атанасова.
Пълният текст »


12

юни

ribbon

Чакат пари от ЕС за ремонт на бургаската гара

Публикувано в: Бургас; (210) прочитания
От: pointburgas

Национална компания „Железопътна инфраструктура” очаква от Европейската комисия одобрение за финансиране на подготовка на проекти, които са приоритетни за изпълнение през следващия програмен период 2014-2020 год., сред които е и ремонтът на жп гара Бургас, съобщават от компанията.
Един от символите на Бургас – жп гарата е построена в сегашния си вид през 1929 г. и е обявена за архитектурен паметник. По нейния план, дело на архитектите Никола Костов и Кирил Маричков, е построена и железопътната гара във Варна.
Пълният текст »


5

юни

ribbon

Бургазлии остават без топла вода

Публикувано в: Бургас; (36) прочитания
От: pointburgas

Топлофикация Бургас преустанови работа от днес. Причината е спряното подаване на природен газ, съобщиха от дружеството. Според него безпрецедентната мярка е наложена от държавния монополист Булгаргаз, като монополистът е поискал в рамките на един месец ултимативно да му бъдат преведени 4.6 млн. лв по сметка, т.е. буквално “от днес за утре”. Това обрича над 100 000 граждани и гости на Бургас да останат без топла вода в разгара на летния сезон, твърдят от дружеството.
Пълният текст »


29

мар

ribbon

Няма пари за 4-годишните и за частните школа

Публикувано в: Образование; (16) прочитания
От: pointburgas

Отлага се заложеното в проектозакона за училищното и предучилищното образование финансиране на частните училища. Това обяви просветният министър Сергей Игнатов по време на връчването на договори за предоставяне на безвъзмездна помощ на висши училища и институти от БАН за развитието на докторанти и млади учени.
Пълният текст »


22

фев

ribbon

327 369 лева дължи НЗОК на МБАЛ-Бургас

Публикувано в: Бургас; (28) прочитания
От: pointburgas

МБАЛ-Бургас АД иска от здравната каса да покрие 327 369 лв., изразходени от болницата над лимита й, определен от касата за миналата година. Болницата е надхвърлила лимита заради завишения обем дейност и все по-големия брой пациенти, които приема по клинични пътеки.
Пълният текст »