10

апр

ribbon

Лайнер докара първите туристи в Несебър

Публикувано в: България; (31) прочитания
От: pointburgas

Круизният лайнер “Берлин” доведе днес в Несебър първите туристи. Общо 250-те пасажери бяха посрещнати с народни песни и танци. По стара българска традиция, всеки гост имаше възможността да опита от вкусно приготвена пита с шарена сол, след което да се наслади на изпълненията на възпитаниците на Обединената общинска школа по изкуства.
Пълният текст »


6

мар

ribbon

Съдът върна кмета на Несебър

Публикувано в: Бургас; (13) прочитания
От: pointburgas

Апелативният съд в Бургас реши кметът на Несебър Николай Димитров да не бъде отстранен от длъжност докато тече разследването за „Дюнигейт”. Това важи и за главния архитект на общината Валентин Димов, който също запазва поста си. Така Апелативният съд отмени решението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари.
Пълният текст »


5

мар

ribbon

Несебър отново със сертификат от градовете на световното наследство

Публикувано в: България; (5) прочитания
От: pointburgas

Организацията на градовете световно и културно наследство обнови сертификата на община Несебър като член на добра воля. Несебър е единственият български град, вписан в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Несебър е и сред основателите на Организацията на градовете на световно наследство.
Пълният текст »


25

фев

ribbon

Несебърски ученици обличат “розовата фланелка”

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

Ученици от две общински училища в община Несебър ще облекат символично розови фланелки в сряда. Така възпитаниците на ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Обзор ще се присъединят към световната инициатива „Ден на розовата фланелка”. Под това мото всяка година в десетки страни се организира “Ден за борба с тормоза в училище”.
Пълният текст »


7

фев

ribbon

Несебърлии срещу концесията на порта

Публикувано в: България; (0) прочитания
От: pointburgas

Правителството да преразгледа решението си за отдаването на пристанището на Несебър на концесия на фирма „Видмар” поискаха днес жителите на морския град. Над 200 души блокираха за кратко улицата пред портите на Стария град, за да изразят своето безпокойство от концесионния договор. Според него освен развитие на пристанищна дейност, ще бъдат построени ресторант, магазини и хотел, съобщи БНР.
Пълният текст »


10

яну

ribbon

Две църкви реставрират в Несебър

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Днес в Несебър започнаха дейностите по реставрация, консервация и социализация на две църкви – „Св. Йоан Кръстител“ и „Св. Параскева“. Общата стойност на проекта е над 1 600 000 лева, в това число собствен принос на община Несебър – 80 518 лева. В рамките на проекта ще бъде реализирана и първа част от културно-историческия маршрут „Духовен път“, чието начало ще бъде храм „Св. Йоан Кръстител“ и който продължава до църквите „Св. Параскева“ и „Св. Св. Архангели Михаил и Гавраил“.
Пълният текст »


9

яну

ribbon

Гора с басейн край морето искал от държавата депутат

Публикувано в: Бургас; (9) прочитания
От: pointburgas

Процедура за закупуване на държавен горски терен близо до несебърския морски бряг и смяна на предназначението му е започнал депутатът от ГЕРБ Емил Димитров през 2011 г., след като върху имота вече е построен неизвестно как басейн. Това разкрива сайтът Биволъ, позовавайки се на документи от имотния кадастър, търговския регистър и преписки от Министерството на земеделието и храните за смяна на предназначението на държавната земя от горския фонд..
Пълният текст »


7

яну

ribbon

„Дюнигейт“ уволнява шефа на РИОСВ-Бургас

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Държавата спира всички започнати сделки с имоти в защитени територии и е готова да върне приблизително около 100 млн. лв. на инвеститори, които ще бъдат ощетени от тази мярка. Освен това с постовете си се разделят шефът на Агенцията по горите и шефът на РИОСВ – Бургас. Такъв е към момента резултатът от разразилия се преди десет дни скандал с продажбата на 29 дка дюни, защитена територия, от министерството на земеделието на фирми, свързани с управляващите, на цени по-ниски от пазарните.
Пълният текст »