• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

19

фев

ribbon

Областен и кмет поискаха министерска подкрепа за Факултет по обществено здраве в Бургас

Публикувано в: Образование; (2) прочитания
От: pointburgas

Областният управител Константин Гребенаров посрещна днес в кабинета си новият просветен министър акад. Стефан Воденичаров. На срещата присъства и кметът на Бургас Димитър Николов. В неформален разговор Гребенаров и Николов поискаха подкрепата на министъра за ускоряване процедурите по откриване на Факултет по обществено здраве и здравни грижи към университет “Проф. д-р Асен Златаров” в града. Идеята е кадрите, които ще се обучават там, да останат да работят в Бургаската болница.
Пълният текст »


17

фев

ribbon

Просветният министър се възхити от БСУ

Публикувано в: Образование; (23) прочитания
От: pointburgas

Познавам Бургаския свободен университет само от снимки. Но когато днес го разгледах отвътре, си помислих, че съм в друга държава!“ Това заяви академик Стефан Воденичаров, министър на младежта, образованието и науката при днешното си посещение в бургаското висше училище. „Удивен съм и се прекланям пред Вашите постижения! Вие, уважаеми колеги, сте прекрасен пример за бъдещето на висшето образование в България“, допълни академик Воденичаров.
Пълният текст »


15

фев

ribbon

Новият просветен министър идва в Бургас

Публикувано в: Образование; (20) прочитания
От: pointburgas

Първа копка, посещение на двата университета и представяне на Академичния център са включени във визитата на новия просветен министър акад. Стефан Воденичаров в Бургас. Посещението ще бъде първата извънстолична обколка на новия титуляр на МОМН.
Пълният текст »


3

фев

ribbon

Министерски подпис бави увеличението на учителските заплати

Публикувано в: Образование; (65) прочитания
От: pointburgas

Договореното увеличение на заплатите на учителите все още е под въпрос. Причината – не е подписана наредбата, с която се регламентират редът и начинът за определяне на месечните
работни заплати на педагогическия и непедагогическия персонал в звената от системата на народната просвета
Пълният текст »


12

ное

ribbon

Министър призова женте да не раждат у дома

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

С призив към жените у нас да раждат в болнични условия, здравният министър Десислава Атанасова коментира пред „Тази сутрин” вчерашния случай, при който 24-годишна майка от Бургас загуби бебето си при опит за раждане в домашни условия.
Пълният текст »


8

окт

ribbon

Лента, спорт и дискусия очакват министър Игнатов в Бургас

Публикувано в: Образование; (8) прочитания
От: pointburgas

С прерязване на лентата, заедно с кмета Димитър Николов, на обновеното детско заведение “Изгрев” ще започне по предварителна програма днешното посещение в Бургас на министъра на образованието Сергей Игнатов. По-късно министърът ще присъства в спортен комплекс “Славейков” на състезание по народна топка между представителни отбори от преподаватели в детски заведения на територията на община Бургас.
Пълният текст »


21

сеп

ribbon

С европари ще пускат корабче от Бургас до Созопол

Публикувано в: Бургас; (128) прочитания
От: pointburgas

Кметовете на Бургас и Созопол ще кандидатстват с общ проект за туристически маршрут с корабче между островите Света Анастасия и Свети Иван. Това съобщи кметът на областния град Димитър Николов по време на посещение на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова на о.Св. Анастасия.
Пълният текст »


23

юли

ribbon

Израелски министър похвали службите ни

Публикувано в: България; (15) прочитания
От: pointburgas

Българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран да бъде извършен преди няколко месеца. Това съобщи израелският министър на туризма Стас Мисежников след среща с икономическия министър Делян Добрев. Мисежников заяви, че е научил това на последното заседание на правителството на Израел преди два дни.
Пълният текст »