21

яну

ribbon

МБАЛ-Бургас открива Училище за бъдещи майки

Публикувано в: Бургас; (87) прочитания
От: pointburgas

Училище за бременни отваря врати в Бургаската болница след малко повече от две седмици. Това съобщи днес на тържеството за Деня на родилната помощ д-р Антонио Душепеев – началник на Родилно отделение в МБАЛ-Бургас. Добрата новина бе приветствана от кмета Димитър Николов, зам.-областния управител Севдалина Турманова и директора на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.
Пълният текст »


9

яну

ribbon

Първият хоспис в Бургаска област отваря врати до месец

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Първият хоспис в Бургас и в областта ще отвори врати до месец в МБАЛ – Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Разкриването му е резултат от получените в приемната на кмета многобройни жалби от близки на хора с тежки заболявания, относно липсата на подходящо здравно заведение, в което те да бъдат настанени. Изграждането на новото отделение е финансирано от общината, а МБАЛ – Бургас предоставя базата и медицинската услуга.
Пълният текст »


8

яну

ribbon

Изписаха първото “ин витро” бебе на Бургаската болница

Публикувано в: Бургас; (6) прочитания
От: pointburgas

Малката Катрин – първото бебе, заченато в Общинското звено по асистирана репродукция на МБАЛ – Бургас бе изписано днес. Момиченцето се роди в петък и е с перфектни мерки – тежи малко над 3 кг и е високо 50 см. Катрин е първа рожба за 28 – годишната майка Красимира Русенова и мъжът й Величко, които в продължение на четири години не са можели да сбъднат мечтата си да имат бебе.
Пълният текст »


3

яну

ribbon

Бургаските лекари се възмутиха от софийските си колеги

Публикувано в: Бургас; (29) прочитания
От: pointburgas

Лекарите от МБАЛ Бургас АД, които в критичните първи часове спасиха израелските туристи след атентата в Бургас това лято, са обидени и възмутени от изявленията на свои колеги от софийски болници.
Пълният текст »


28

дек

ribbon

Роди се първото бебе на “ин витро” центъра в МБАЛ-Бургас

Публикувано в: Бургас; (15) прочитания
От: pointburgas

Роди се първото бебе, заченато в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на Бургаската болница. Новороденото е момиченце с перфектни мерки – тежи 3 килограма и е високо 50 см. Екипът на Звеното е изключително щастлив от събитието, още повече, че това е първа бременност за 37-годишната майка, която е предизвикана от първия опит за асистирана репродукция. Бебето не е заченато ин витро, а по други асистирани методи.
Пълният текст »


26

дек

ribbon

Коледа донесе много бебета в Бургас

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Необичайно много бебета са се родили в двата празнични дни – Бъдни вечер и Коледа в МБАЛ Бургас. На бял свят са дошли 11 деца. В сравнение с други години, това е много, коментира началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. На Бъдни вечер се родили четири момичета и две момчета. Сред тях има двойка близнаци – момичета. На Коледа на бял свят са дошли четири момчета и едно момиче. Момичето се казва Магдалена, сред новородените има и един Християн.
Пълният текст »


20

окт

ribbon

Четвърт милион дължат застрахователи на МБАЛ- Бургас

Парите са за лекуваните след атентата израелски туристи

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Застрахователни компании дължат 260 000 лева за лечението на израелските туристи, които пострадаха при атентата на летище Бургас. Това обяви в Бургас министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от БНР. Три месеца след атентата, средствата за лечение на пострадалите израелски граждани все още не са изплатени на Бургаската болница, допълни Атанасова.
Пълният текст »


17

окт

ribbon

Най-малките пациенти на МБАЛ-Бургас вече ще се чувстват по-уютно

Публикувано в: Бургас; (14) прочитания
От: pointburgas

След като обновиха операционните зали, в Бургаската болница направиха генерален ремонт и на Първо детско отделение В него се настаняват най-малките пациенти на МБАЛ Бургас – бебета и деца до 3-годишна възраст, независимо от диагнозата. Най-честите заболявания са дихателните и бъбречните инфекции.
Пълният текст »