• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

28

ное

ribbon

Опитаха се да убият либийския премиер

Публикувано в: Светът; (1) прочитания
От: pointburgas

Покушение бе извършено срещу премиера на Либия. На път за радиото, Абдул Рахим ал-Киб беше нападнат. Загинаха двама телохранители, а петима бяха ранени, но ал-Киб се отърва невредим.
В Либия избухнаха първите социални вълнения след свалянето на стария режим.
Пълният текст »


25

юли

ribbon

Преврат в либийското посолство в София

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

Противници на режима на Муамар Кадафи направиха преврат в посолството на Либия в София, развяха знамето на революцията и изхвърлиха от сградата бюст и портрет на полковника. Това се видя на кадри, които излъчи bTV.
Пълният текст »


5

юли

ribbon

Кадафи сдава властта, иска гаранции за живота си

Лидерът настоява за избори с участието на сина му

Публикувано в: Светът; (6) прочитания
От: pointburgas

Либийският лидер Моамар Кадафи се е съгласил да предаде властта, съобщи руският вестник „Коммерсант“, цитиран от „Голос России“. В замяна на оттеглянето си Кадафи е поискал гаранции за своята безопасност.
Пълният текст »


17

юни

ribbon

Наш лекар бил арестуван в Либия

Обвинението било в шпионаж

Публикувано в: България; (11) прочитания
От: pointburgas

Български лекар е бил задържан в Либия и обвинен в шпионаж и опит да урони престижа на Джамахирията, но снощи е бил освободен. Това съобщи говорителят на външното министерство Весела Чернева.
Пълният текст »


28

апр

ribbon

Обявили сме война на Либия

Кметът Атанасов прави щаб за отбраната на Пловдив

Публикувано в: България; (9) прочитания
От: pointburgas

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че България на практика е обявила война на Либия с изпращането на фрегатата “Дръзки” в териториалните й води за участие в операцията по налагане на оръжейно ембарго на Джамахирията и свика спешна среща в петък на шефовете на всички служби за сигурност в града.
Пълният текст »


29

мар

ribbon

Участието в “одисеята” ще ни струва 4.5 милиона

Публикувано в: България; (12) прочитания
От: pointburgas

До четири и половина милиона лева ще струва на българския данъкоплатец участието на фрегатата “Дръзки” във военната операция на НАТО за спазване на оръжейното ембарго над Либия. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Аню Ангелов.
Пълният текст »


27

мар

ribbon

Кадафи изтърва ключови градове

Публикувано в: Светът; (3) прочитания
От: pointburgas

Либийските бунтовници разгромиха силите на Муамар Кадафи в ключови градове, след като днес завзеха нефтеното пристанище Рас-Лануф, като и порта Брега и установиха пълен контрол над тях. Ден по-рано въстаниците завоюваха и град Адждабия, а привържениците на режима отстъпват към родния град на лидера си Сирт.
Пълният текст »


23

мар

ribbon

“Дръзки” в подготовка за Либия

Публикувано в: Бургас; (34) прочитания
От: pointburgas

Българският военен министър Аню Ангелов съобщи, че вече се провежда предварителна подготовка на фрегатата “Дръзки” за участие в операцията в Либия. “Ние все още не сме предложили официално помощ, защото няма политическо решение за това.”, уточни Ангелов.
Пълният текст »