18

мар

ribbon

Спешните лекари си искат тел. 150

Публикувано в: България; (0) прочитания
От: pointburgas

Служителите в Спешната помощ настояха старият телефонен номер за бърза помощ 150 да бъде възстановен, тъй като премахването му прекратило възможността за пряк контакт между пациенти в нужда и лекари. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на работещите в спешната помощ Десислава Кателиева.
Пълният текст »


1

мар

ribbon

Бургаски лекари спасиха три бебета по 800 грама

Публикувано в: Бургас; (8) прочитания
От: pointburgas

Лекари от Отделението по неонатология на Бургаската болница успяха да спасят три недоносени бебета с екстремно ниско тегло. И трите са родени през януари, в седмия месец от бременността, с тегло между 760 грама и 830 грама. Най-критично е състоянието на Мария, която е първото живородено дете на 36-годишна майка с три неуспешни бременности. Това съобщи д-р Слава Коларова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ-Бургас.
Пълният текст »


31

яну

ribbon

Бургаски лекари спасиха жена, била 63 дни в кома

Публикувано в: Бургас; (19) прочитания
От: pointburgas

Шестдесет и пет годишната Димко Кирова от село Дъскотна оживя след шестдесет и три дни в реанимация на бургаската болница. Жената прекарала четиридесет и пет от тях в изкуствена кома. Според световната медицинска статистика, с тежките травми, с които постъпила на лечение, оживяват едва 20% от пациентите
Пълният текст »


3

яну

ribbon

Бургаските лекари се възмутиха от софийските си колеги

Публикувано в: Бургас; (29) прочитания
От: pointburgas

Лекарите от МБАЛ Бургас АД, които в критичните първи часове спасиха израелските туристи след атентата в Бургас това лято, са обидени и възмутени от изявленията на свои колеги от софийски болници.
Пълният текст »


7

дек

ribbon

Израелец споделят опит с бургаски медици за действията след атентат

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Шеф на травма центъра на една от най-големите израелски болници – „Сураски”, ще бъде гост-лектор на симпозиум, който МБАЛ Бургас организира в понеделник, 10 декември 2012 г. със съдействието на община Бургас. Темата на симпозиума е „Масов травматизъм, цивилни жертви при терористични атаки, съчетани и множествени травми – израелският опит”.
Пълният текст »


19

окт

ribbon

54 медици от Бургас станаха „Лекар на годината”

Публикувано в: Бургас; (216) прочитания
От: pointburgas

54 медици от Бургас, сред които най-много от МБАЛ, получиха почетния сребърена знак „Лекар на годината”. Той се връчва традиционно от Българския лекарски съюз навръх професионалния празник на лекаря – Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец, 19 октомври. Отличията бяха връчени в Равда, където тази година се провежда тържественият събор на БЛС. На него присъстваха повече от 400 медици от цялата страна.
Пълният текст »


18

окт

ribbon

Лекарският съюз отличава бургаски медици, спасявали ранени при атентата

Публикувано в: Бургас; (1) прочитания
От: pointburgas

Петдесет и четирима лекари от Бургас ще бъдат наградени за професионалните си действия след атентата на летището в крайморския град, съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Признанието на организацията е за отличните действия на медиците в спасяването на десетки ранени израелски туристи. Лекарите ще получат почетен знак “Лекар на годината” на започващия в Равда извънреден събор на съсловната организация.
Пълният текст »


26

сеп

ribbon

Бургаски лекари тръгват на профилактика в ромските райони

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Лекари от Медицинския център на МБАЛ-Бургас – МЦ „Свети Николай Чудотворец”, влизат на профилактика в райони с малцинствено население и труден достъп. В следващите два месеца те ще преглеждат жени и деца в районите с преобладаващо ромско население. Профилактичните прегледи започват от село Рудник и минно селище Черно море.
Пълният текст »