• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

20

дек

ribbon

Бургазлийчета победиха в руски конкурс

Публикувано в: Образование; (36) прочитания
От: pointburgas

Победителите от творческия литературен конкурс „Что я знаю о России”, проведен под патронажа на Руския културно-информационен център у нас и Благотворителния фонд «Детский КиноМай» бяха наградени днес в Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ – Бургас.
Пълният текст »


19

ное

ribbon

Морската гара в Бургас е с шанс за “Сграда на годината”

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

 

Наскоро откритата Морска гара – Бургас е сред номинираните  в традиционния конкурс Сграда на годината. Според организаторите на конкурса, в рамките на един ограничен бюджет крайният резултат след строителството й е една стилна сграда с изчистен дизайн, както на екстериора, така и на интериора без компромис с функцията, с инсталации осигуряващи оптимални експлоатационни разходи.
Пълният текст »


14

май

ribbon

Отличници спечелиха екскурзия сред птиците

Публикувано в: Образование; (8) прочитания
От: pointburgas

Победителите в конкурса за изготвянето на рекламен материал за Атанасовско езеро получиха своята голяма награда – екскурзия до резервата с водач орнитолог. Ученическият конкурс за рекламно-информационен материал за лагуната Атанасовско езеро бе организиран от Природонаучния музей Бургас в партньорство с РИО на МОМН и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на проект „Солта на живота”.
Пълният текст »


12

апр

ribbon

Море от наука ще залее Бургас

Публикувано в: Образование; (57) прочитания
От: pointburgas

Деца, юноши, младежи и студенти ще мерят сили в конкурса „Море от наука” в Бургас, за който трябва да подготвят по един свой научно-изследователски проект. Децата до 12- годишна възраст трябва да представят своите първи стъпки в науката. Младежите от 13 до 18 години трябва да демонстрират разработки от областта на химията, физиката, биологията и високите технологии.
Пълният текст »


26

мар

ribbon

Студенти от България и чужбина представят идеите си в БСУ

Публикувано в: Образование; (8) прочитания
От: pointburgas

Как маркетингът влияе върху съвременния образ на жената, в криза ли е правното съзнание на българина и къде се пресичат обективността и сензацията? Това са само част от въпросите, които ще се разгледат на XIV национален конкурс „Студентско научно творчество“, организиран от Бургаския свободен университет.
Пълният текст »


26

мар

ribbon

Две награди от национален конкурс за млад бургаски музикант

Публикувано в: Култура; (13) прочитания
От: pointburgas

С две специални награди се завърна Иван Петров от Националения конкурс за млади изпълнители на творби от чешки и словашки композитори, който се проведе във Варна. Иван е дванадесетокласник в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас и свири на кларинет. Негов преподавател е Христо Кожухаров, а акомпанятор – Пенка Нейчева.
Пълният текст »


15

мар

ribbon

Бъдещи учени мериха сили в БСУ

Публикувано в: Образование; (13) прочитания
От: pointburgas

Сто и петнадесет студенти от четирите факултета на Бургаския свободен университет премериха сили в първия кръг на Конкурса за студентското научно творчество 2013. Разработките на бъдещите специалисти разглеждат водещи обществено–политически, икономически и правни проблеми, а също и приложни проекти в сферата на високите технологии.
Пълният текст »


29

яну

ribbon

Няма лого за “Бургасбус”

Публикувано в: Бургас; (6) прочитания
От: pointburgas

„Бургасбус“ продължава да търси най-добрите предложения за своето ново лого, с което да се идентифицира цялостното развитие на фирмата. Експертно жури разгледа постъпилите досега предложения и взе решение да даде възможност на участниците да доработят предложенията си.
Пълният текст »