• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

5

ное

ribbon

КАТ започва хайка „Зима“

Публикувано в: България; (22) прочитания
От: pointburgas

От днес полицията започва националната кампания на полицията “Зима”. Целта е превенция за намаляване на предпоставките за пътни произшествия през есенно-зимния сезон. Инициативата е на отдел “Пътна полиция” при Главна дирекция “Национална полиция”, съобщиха от МВР. Пътните полицаи ще проверяват за пълната подготовка и оборудване на автомобилите за движение при зимни условия.
Пълният текст »


12

фев

ribbon

Парти със „светофарен“ дрескод за св. Валентин в Бургас

Публикувано в: Бургас; (27) прочитания
От: pointburgas

Голямо музикално парти в Младежкия културен център с представяне на викторина, занимателни игри с публиката, концерт на младежки танцови формации и младежки рок-банди ще започне в 18 ч. в Деня на влюбените. Партито ще е с дрескод – “Зелено” – свободен/на, “Червено” – зает/а, “Жълто” – в неангажираща връзка. То е част от традиционната за 14 февруари АНТИСПИН кампания на отдел “Здравеопазване и превенции” в община Бургас
Пълният текст »


30

яну

ribbon

Деца дариха апаратура на бургаска поликлиника

Публикувано в: Бургас; (8) прочитания
От: pointburgas

Общинското лечебно заведение „Диагностично – консултативен център I – Бургас“ ЕООД ще получи нова медицинска апаратура за нуждите на своя АГ кабинет. Средствата от дарението, в размер на 16 360 лв., са набрани по време на Петото издание на Националната кампания „Жълти стотинки – деца помагат на деца 2012“. Символичният чек за дарението бе връчен днес в залата на общината от организаторите на кампанията Жана Иванова и Стойка Терзиева от сдружение „Съзидание – 2012“ на управителя на „ДКЦ I“ д-р Калина Ишкиева.
Пълният текст »


20

ное

ribbon

25 нови специалности обявява БСУ

Университетът подготвя въвеждането на дистанционно обучение

Публикувано в: Образование; (360) прочитания
От: pointburgas

Нови пет специалности в бакалавърските програми и до двадесет в магистърските ще предложи от новата учебна година Бургаският свободен университет. Кандидатстудентската кампания на висшето училище на практика стартира от днес със специална пресконференция.
Пълният текст »


19

ное

ribbon

Бургаски младежи отбелязаха Деня на тоалетната

Публикувано в: Бургас; (17) прочитания
От: pointburgas

За втора поредна годинат в България доброволци от фондация „Астика” заговориха за проблемите на тоалетната. 19 ноември е Световният ден на тоалетната. По инициатива на Младежки информационно-консултантски център „Астика”- Бургас се проведе кампания с цел да се обърне внимание на проблема, пред който са поставени над 2,6 милиарда души в света или 40 % от населението на Земята, които нямат тоалетна и течаща вода.
Пълният текст »


6

ное

ribbon

153 проекта се борят за лого на “Бургас 2019”

Публикувано в: Култура; (11) прочитания
От: pointburgas

Между 153 проекта ще бъде избрано логото на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. На 31 октомври приключи първият етап от конкурса. Свои предложения изпратиха 76 участника, съобщиха от община Бургас. До средата на ноември комисия ще разгледа изпратените лога и ще селектира най-добрите, като ги сведе до не повече от десет.
Пълният текст »


1

окт

ribbon

Шарапова се обяви срещу крещенето на корта

Публикувано в: Светът; (4) прочитания
От: pointburgas

На тенисистките трябва да им се забранява от деца да крещят по кортовете, смята една от най-звучните състезателки в женския тенис Мария Шарапова. Тя подкрепя категорично Женската асоциация в борбата срещу виковете, които разконцентрират съперничките.
Пълният текст »


13

сеп

ribbon

“Усмивка” прави кампания за бедни ученици

Публикувано в: Образование; (31) прочитания
От: pointburgas

За втора поредна година сдружение „Усмивка“ – Бургас организира кампания за набиране на учебни помагала, раници, дрехи, обувки и парични средства с цел да се предотврати отпадането на деца от социално слаби семейства от училище. Кампанията се нарича „Отворено сърце” и ще се проведе в периода 05 – 17.09.2012 г., а също така от петък до неделя включително в Бургас Плаза Мол и Галерия Мол Бургас от 12:00 до 16:00 часа. Събират се средства пред магазините Carefour в двата мола и магазин Terranova в Бургас Плаза Мол.
Пълният текст »