• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

5

фев

ribbon

Тоталната забрана не е довела до повече непушачи

Публикувано в: България; (1) прочитания
От: pointburgas

Едва 3 % от пушачите отказали цигарите след въведената пълна забрана за пушене на закрити обществени места, сочи проучване на НЦИОМ. През януари 2013 г. одобрение към въведената преди шест месеца забрана изразяват 61% от интервюираните, а неодобрение – 39%.
Пълният текст »


18

дек

ribbon

Тоталната забрана на пушенето остава

Публикувано в: България; (7) прочитания
От: pointburgas

Икономическата комисия на парламента, макар и трудно, не прие предложението за връщане на старото положение за пушене в заведенията. По време на извънредното заседание десет депутати от комисията бяха „за” връщане на стария режим, шест „против”, пет „въздържал се”.
Пълният текст »


22

ное

ribbon

200 ресторантьори в Бургас срещу тоталната забрана на тютюнопушенето

Публикувано в: Бургас; (11) прочитания
От: pointburgas

Собствениците на бургаски заведения и техните служители излязоха днес по улиците на Бургас, за да заявят открито несъгласието си с абсолютната забрана на тютюнопушенето на обществени места. Те категорично се обявиха против въведените промени в закона за здравето, обричащи бранша им на гибел. Към протестиращите се присъединиха и много от техните клиенти – противници на дискриминацията във всичките й форми, които пожелаха да им бъде върнато правото на личен избор.
Пълният текст »


21

ное

ribbon

С митинг-концерт пред община Бургас ще протестират срещу дискриминацията на пушачите

Публикувано в: Бургас; (39) прочитания
От: pointburgas

Собствениците на над шестдесет заведения в Бургас и региона ще се включат утре в протестен митинг срещу дискриминационния текст от закона за здравето, забраняващ тютюнопушенето в закрити питейни заведения и заведения за обществено хранене. Митингът в Бургас ще започне с шествие от площад Тройката в 15:00 часа с цел гражданите-съмишленици на протеста да се присъединят към организаторите.
Пълният текст »


16

окт

ribbon

Нагло: Забраняват индивидуалното саниране на апартаменти

Публикувано в: България; (26) прочитания
От: pointburgas

Да се забрани единичното саниране на апартаменти ще предложи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. На въпрос кога ще бъде предложена промяната и по какъв начин ще бъде забранено на собствениците на апартаменти да си санират жилищата, министър Павлова прояви далновизъм и прогнозира забраната да стане факт след 2020 година, съобщи Дарик.
Пълният текст »


27

сеп

ribbon

Изхвърлят сергиите от Стария Несебър

Публикувано в: България; (13) прочитания
От: pointburgas

С пълно единодушие несебърските общински съветници решиха днес алейната търговия в границите на старинния град да бъде премахната. Предложението за това бе на кмета Николай Димитров. Направеният мониторинг през 2010г. констатира, че историческият пейзаж на града, който е под егидата на ЮНЕСКО, е запазен, но извънредната универсална стойност е застрашена. Т
Пълният текст »


11

юли

ribbon

Забраната за строителство на плажа вероятно ще отпадне

Публикувано в: България; (26) прочитания
От: pointburgas

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието вероятно ще отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.
Предложението да бъде въведена пълна забрана на строителството върху пясъчната ивица и в зона А от черноморското крайбрежие, отстояща на сто метра от плажовете, с изключючение на паркове и обекти за спортни и културни дейности, дойде от регионалния министър Лиляна Павлова.
Пълният текст »


4

юни

ribbon

Гонят царевицата и гевреците от плажа

Публикувано в: България; (21) прочитания
От: pointburgas

Концесионерите на плажовете ще трябва да прогонят разносните продавачи на храни и плодове от териториите, които стопанисват, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов.Разносната търговия е един от най-големите проблеми по морето всяка година, затова усилията през настоящия сезон ще бъдат насочени именно към тези продавачи, които нямат никаква регистрация, нямат здравни книжки и предлагат изключително рискови храни.

Пълният текст »