• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

1

фев

ribbon

Вдигат надбавките за второ и трето дете, намаляват за четвърто и пето

Публикувано в: България; (9) прочитания
От: pointburgas

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин обяви във Варна, че се подготвят промени в Закона за семейно подпомагане. Чрез тях ще се насърчи раждаемостта. Надбавките за едно дете ще бъдат 30 лв., за две деца – 80 лв., за три – 130 лева. За всяко следващо ще се дават по 20 лева. Т.е. при 4 деца семейството ще получава 150 лв.
Пълният текст »


26

авг

ribbon

Изследват натровените деца от Приморско

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Все още не е ясно дали със салмонела са заразени осемте деца от лагер в Приморско, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Те са приети в инфекциозното отделение в тежко състояние, с висока температура, повръщане и разстройство.
Пълният текст »


12

апр

ribbon

Море от наука ще залее Бургас

Публикувано в: Образование; (57) прочитания
От: pointburgas

Деца, юноши, младежи и студенти ще мерят сили в конкурса „Море от наука” в Бургас, за който трябва да подготвят по един свой научно-изследователски проект. Децата до 12- годишна възраст трябва да представят своите първи стъпки в науката. Младежите от 13 до 18 години трябва да демонстрират разработки от областта на химията, физиката, биологията и високите технологии.
Пълният текст »


10

апр

ribbon

8 000 деца живеят без майка и татко

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

В края на февруари тази година към 6 437 деца в риск живеят извън своето родно семейство, но под грижата на близки роднини, което е една изключително ценна мярка от страна на българското общество. Това заяви заместник-социалният министър Иванка Шалапатова след дискусия, посветена на деинституционализацията на децата.
Пълният текст »


29

мар

ribbon

На 1 април кндидатстват за детските градини в Бургас

Публикувано в: Образование; (3) прочитания
От: pointburgas

Подаването на документи за прием на дете в детско заведение на територията на община Бургас по електронен път, стартира за втора поредна година на 1 април (понеделник) в 08.00 ч. За улеснение на родителите в www.burgas.bg има активен банер, който води до специално създаден за целта сайт с адрес: www.dzburgas.org
Пълният текст »


25

мар

ribbon

Българчета не учат, емигрират в чужбина

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

През последните години броят на отпадащите от училище деца у нас е намалял, но се появява тенденция все повече деца да напускат училище заради емиграция на семейството в чужбина. Това сочат данните в проекта на стратегия на просветното министерство за намаляване дела на отпадащите и преждевременно напускащите училище за периода 2013-2020 година.
Пълният текст »


26

фев

ribbon

Дечица се лекуват с конна езда в Бургас

Публикувано в: Бургас; (54) прочитания
От: pointburgas

Над 60 деца със специфични нужди се лекуват с т.нар. хипотерапия (терапевтична езда за деца с увреждания) в Конна база „Бургас“. Заниманията имат благотворен и оздравителен ефект при деца с аутизъм, детска церебрална парализа и Синдром на Даун. Този метод помага както за физическа рехабилитация, така и за социална адаптация на децата със специални потребности, обясни Николай Калчев, управител на базата.
Пълният текст »


5

фев

ribbon

Кампания ще просвети деца и родители за опасностите в Интернет

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

По инициатива на Фондация “БГ Сайт” от днес в страната започва кампания “Сърфирай безопасно” 2013, която ще разяснява на децата между 6 и 12 години какви са правата и отговорностите им в Интернет, съобщи председателят на фондацията Жюстин Томс. Децата трябва да се учат от най-ранна възраст какви опасности крие глобалната мрежа като най-големи рискове при сърфиране в мрежата има за децата между 6 и 12 години.
Пълният текст »