15

фев

ribbon

Метеорит експлоадира в Русия, рани ученици

Публикувано в: Светът; (11) прочитания
От: pointburgas

 

Парчетата от експлодирал в земната атмосфера метеорит предизвикаха паника в уралския град Челябинск, съобщи ИТАР-ТАСС. В 7.30 ч. местно време над Челябинск припламнала ярка бяла светлина. След секунди хората чули силен гръм. “Изхвръкнаха стъклата в три стаи от кореспондентското бюро. Очевидци видяха в небето “опашка” от облаци бял дим. Имаше смущения в мобилните връзки”, информира репортер на руската агенция. Четирима ученици от училище в града са с порязвания от счупени стъкла.
Пълният текст »


30

яну

ribbon

Плашат с бомби бургаския съд

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Два сигнала за поставено взривно устройство в сградата на бургаския съд са получени в рамките на 11 минути тази сутрин на тел. 112, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.
Пълният текст »


1

ное

ribbon

Експертите на общината били прави за взривилия се трафопост

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Потвърдиха се първите прогнози и предположения на консултантите на община Бургас, че неизправността е изцяло в самия трафопост, в защитата му, ние го очаквахме и колкото по-бързо приключи ремонтът, толкова по-бързо хората ще се върнат в домовете си. Това заяви пред радио “Фокус” кметът на Бургас Димитър Николов относно екпертизата на гръмналия в в жилищна сграда трафопост.
Пълният текст »


20

окт

ribbon

Маслото в гръмналия трансформатор май било откраднато

Публикувано в: Бургас; (17) прочитания
От: pointburgas

Вместо 300 литра масло в трансформатора има едва 25. Това съобщи БНТ, след като днес трансформаторът беше отворен за експертиза. Не е ясно дали останалото масло е източено преди взрива или е прегряло и е станало причина за експлозията. В деня на експлозията от електроразпределителното дружество ЕВН разпространиха информация, че няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла с ниско напрежение на трафопоста. Огледът му днес обаче е показал, че това вероятно не е така.
Пълният текст »


18

окт

ribbon

Дотук 140 000 лева щети от взрива в Бургас

Публикувано в: Бургас; (4) прочитания
От: pointburgas

Само унищожените вещи, мебели и домашната техника на пстрадалите от взрива на трансформатор в бургаски блок са на сума 140 хиляди лева. Тепърав ще се оценява и стойността на разрушенията по конструкцията на сградата, съобщи кметът на граад Димитър Николов, цитиран от БТА.
Пълният текст »


17

окт

ribbon

Взривът в Бургас се обви в тайнственост

Публикувано в: Бургас; (28) прочитания
От: pointburgas

Мистерия обви вчерашния взрив в бургаски жилищен блок. Първоначално бе обявено, че причината е експлозия в трафопоста, намиращ се в блока. От EVN обаче доказаха, че това не е истина, тъй като трансформаторът е цял. Те посочиха, че вероятно става въпрос за взрив на природен газ. От “Овъргаз” обаче обявиха, че въпросната жилищна сграда на улица „Хан Крум 11″ не е газифицирана.
Пълният текст »


16

окт

ribbon

Трафопост гръмна зад Старата поща в Бургас

Публикувано в: Бургас; (149) прочитания
От: pointburgas

Трафопост в жилищна сграда в Бургас се взриви и попиля магазини и апартаменти. Блокът е на ул. „Хан Крум” 11, на гърба на Старата поща. Инцидентът е станал след полунощ, като преди това авариен екип на електроразпределителното дружество ЕВН е получил сигнал за повреда на трафопоста и е работил по отстраняването й.
Пълният текст »


11

сеп

ribbon

Завод “Арсенал” гръмна

Публикувано в: България; (40) прочитания
От: pointburgas

Облак дим се издига в югоизточния край на завод “Арсенал” в Казанлък, съобщи БГНЕС в късния следобед. От МВР съобщиха, че в завода е станал взрив.
За момента няма данни от какво е предизвикан пожарът и дали има пострадали хора.