• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

10

ное

ribbon

БУРГАСКИТЕ СЕЗОНИ НА ВИЛИ ЦАНКОВ

Публикувано в: БиблиотекаКултура; (35) прочитания
От: Никола Инджов

През лятото на 1957 година в Бургаския драматичен театър “Адриана Будевска” бяха назначени на щат четирима нови режисьори – Венелин (Вили) Цанков, Методи Андонов, Юлия Огнянова, Леон Даниел.
Те доведоха със себе си актьори от софийски и провинциални театри, както и току що дипломирали се випускници на ВИТИЗ Кр. Сарафов”, между които Досьо Досев, Ицхак Финци, Петър Слабаков, Иван Кондов, Росица Данаилова, Роксена Кирчева, Нели Петрова, Константин Коцев, Кина Дашева, Петър Пейков, Цветана Гълъбова, Елена Стефанова, Кирил Господинов, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Живко Гарванов, Лили Райнова, Никола Ханджийски, Леда Тасева, Васил Димитров, Димитрина Савова.

Пълният текст »


29

окт

ribbon

Общинарите гласуваха „Почетен гражданин” за незабравимата Йорданка Ингилизова

Публикувано в: Култура; (77) прочитания
От: pointburgas

Общинските съветници в Бургас приехаднес предложението посмъртно журналистката Йорданка Ингилизова да бъде отличена със званието “Почетен гражданин на Бургас”. Същото звание получиха и Мария Маркова-Халачева, художественият ръководител на ансамбъл “Китка”. И двете предложения бяха направени от кмета Димитър Николов.
Пълният текст »


30

сеп

ribbon

Tанцьори на Хулио Иглесиас учат на танго бургазлии

Публикувано в: Култура; (11) прочитания
От: pointburgas

Световноизвестният хореограф Роберто Рейес, участвал в спектакли на Хулио Иглесиас, ще дава уроци по танго и милонга в Бургас. До него ще застане огнената Наталия Лавандейра, преподавател по танго в Universidad de Buenos Aires и гост-преподавател в няколко университета в САЩ. От 4 до 6 октомври всички любители на страстните латино ритми ще могат да научат тънкостите на тангото от двамата топ изпълнители.
Пълният текст »


6

май

ribbon

Освещават параклиса “Св. Георги” в Бургас

Публикувано в: Бургас; (35) прочитания
От: pointburgas

Днес, навръх празника на храбростта и на българската армия, в Морската градина на Бургас официално ще бъде открит параклисът “Свети Георги Победоносец”. Той е посветен на воините от 24 Черноморски пехотен полк, жертвали живота си за България през Балканската война 1912-1913 г..
Пълният текст »


18

апр

ribbon

Бургаски математици отново сред националите

Публикувано в: Образование; (21) прочитания
От: pointburgas

Възпитаниците на ПМГ”Акад. Н. Обрешков” за пореден път постигнаха блестящи резултати. Тодор Марков е в разширения национален отбор по математика в старша възрастова група, а Костадин Гаров и Мария Делякова са в разширения национален отбор по математика в младша възрастова група.
Пълният текст »


16

апр

ribbon

Самолетите вече ще заобикалят Бургас

Публикувано в: Бургас; (35) прочитания
От: pointburgas

 

“Ръководство въздушно движение” предприема мерки за намаляване на авиационния шум около Бургас. Това ще стане чрез въвеждане на изменения в организацията на въздушното пространство в района на летище Бургас, които влизат в сила от 2 май т.г., преди началото на летния сезон, съобщи БТА.
Пълният текст »


8

апр

ribbon

В края на август може да тръгне Океанариумът в Бургас

Публикувано в: Бургас; (90) прочитания
От: pointburgas

Ако общинският съвет в Бургас одобри офертата на компаниятя НПО «Мостовик» от гр. Омск, договорът за изграждането на Океанариум в бургаския парк „Езеро“ ще бъде подписан още през месец май. Това съобщава омският сайт „Коммерческие вести“.
Пълният текст »


5

апр

ribbon

„Пътуващо студио за ситопечат“ идва и в Бургас

Публикувано в: Култура; (4) прочитания
От: pointburgas

В средата на месеца в Графична база в Морската градина местни артисти и любители ще могат да участват в „Пътуващо студио за ситопечат“. Желаещите да се включат могат да го направят като изпратят биография и портфолио на workshop@transformatori.net със заглавие БУРГАС най-късно до 10-ти април. Включилите се в това предизвикателство ще бъдат обучени в техниката на ситопечата, а на 19 април произведените отпечатъци ще бъдат изложени в Tea House „Чай във фабриката“ на пл. “Тройката” 4.
Пълният текст »