3

дек

ribbon

500 абсолвенти изпраща БСУ

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

На 5 декември ще се състои тържествената церемония по връчване дипломите на Випуск 2013 на Бургаския свободен университет. Над 500 абсолвенти ще получат своите дипломи за завършено висше образование. От тях 22-ма са отличниците на Випуска, които ще бъдат удостоени от Ректора със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност.
Пълният текст »


26

ное

ribbon

УНИБИТ гостува на БСУ

Публикувано в: Образование; (16) прочитания
От: pointburgas


Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще гостува на Бургаския свободен университет.
На 29 ноември в зала 207 от 10 ч. ще се проведе семинар, на който ще бъдат представени разработвани по проект „Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни науки и науките за културното наследство“, магистърски програми.
Пълният текст »


29

окт

ribbon

Студенти си играят на окупация в БСУ

Публикувано в: Образование; (77) прочитания
От: pointburgas


Трима бъдещи журналисти и трима бъдещи юристи окупираха в ранния следобед днес семинарна зала 222 в Бургаския свободен университет. На северната фасада на сградата те закачиха транспарант с надпис „В България има студенти”. В учебната зала пък бе залепен на дъската надпис „Окупация!”.
Пълният текст »


27

сеп

ribbon

Бъдещи икономисти ще се състезават с професионалисти от ЛУКойл

Публикувано в: Образование; (21) прочитания
От: pointburgas

За трета поредна годин, студенти от Центъра за икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет ще участват в годишния мотивационен семинар и състезание на Съвета на младите специалисти на Лукойл Нефтохим – Бургас. Подготвените от доц. Милен Балтов студенти от 3 и 4 курс ще работят на 28 и 29 септември в екипи със специалистите от рафинерията върху реални казуси от производствената и търговска дейност.
Пълният текст »


11

сеп

ribbon

Учени от БСУ анализираха вестникарския език

Публикувано в: Образование; (12) прочитания
От: pointburgas

Монография над деветстотин страници изследва промените в езика на родната преса от последните години. Научният труд е дело на екип от Бургаския свободен университет по приключилия тригодишен проект „Етнопсихолингвистични и социолингвистични аспекти в медийния език на пресата в България”.
Пълният текст »


26

авг

ribbon

А, Б, В…учат в Бургас млади европейци

Публикувано в: Образование; (3) прочитания
От: pointburgas

Студенти от Германия, Франция, Испания, Швеция, Полша, Унгария и Словакия вече се обучават в Бургаския свободен университет. За седми пореден път университетът спечели проект по програма „Еразъм“ за организиране на интензивен подготвителен курс по български език за чуждестранни Еразъм студенти.
Пълният текст »


23

юли

ribbon

БСУ ще проучва какви кадри иска бизнеса

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

Бургаският свободен университет ще представи в четвъртък проект „Партньорство между образование и бизнес за ефективна реализация на младите хора на пазара на труда чрез актуализиране на учебните програми в БСУ“. Той се организира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и в партньорство с община Бургас и Бургаската търговско-промишлена палата.
Пълният текст »


17

юли

ribbon

Студенти от БСУ гостуваха на Атомната електроцентрала в Козлодуй

Публикувано в: Образование; (60) прочитания
От: pointburgas

Група студенти от Центъра по информатика и технически науки, специалност Комуникации и електронизация за ВЕИ посетиха АЕЦ Козлодуй. Посещението беше ръководено от доц. д-р инж. Камен Сейменлийски. Студентите бяха посрещнати от г-жа Слава Маринова, ръководител група “Информационен център” към “Връзки с обществеността” на “АЕЦ Козлодуй”, която много любезно организира посещението им.
Пълният текст »