• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

26

авг

ribbon

Изследват натровените деца от Приморско

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Все още не е ясно дали със салмонела са заразени осемте деца от лагер в Приморско, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Те са приети в инфекциозното отделение в тежко състояние, с висока температура, повръщане и разстройство.
Пълният текст »


7

май

ribbon

820 пациенти през празниците отчете бургаската болница

Публикувано в: Бургас; (4) прочитания
От: pointburgas

През почивните дни през Спешното отделение на МБАЛ-Бургас са преминали 820 пациенти, като хоспитализираните са 270. Най- натоварени са се оказали първият и последният от поредицата почивни дни. На Гергьовден броят на пациентите е нараснал на 153 души, 28 от които постъпили в Шокова зала. Най-чести са били пациентите с високо кръвно налягане, такива със счупвания на крайници, пострадали при битови инциденти и леки катастрофи.
Пълният текст »


24

апр

ribbon

С “Прометей” отличават бургаската болница

Публикувано в: Бургас; (11) прочитания
От: pointburgas

МБАЛ Бургас АД един от тазгодишните носители на наградата „Прометея”, която КНСБ всяка година връчва на предприятия, създали добри и здравословни условия на труд за своя персонал.
Пълният текст »


1

мар

ribbon

Бургаски лекари спасиха три бебета по 800 грама

Публикувано в: Бургас; (8) прочитания
От: pointburgas

Лекари от Отделението по неонатология на Бургаската болница успяха да спасят три недоносени бебета с екстремно ниско тегло. И трите са родени през януари, в седмия месец от бременността, с тегло между 760 грама и 830 грама. Най-критично е състоянието на Мария, която е първото живородено дете на 36-годишна майка с три неуспешни бременности. Това съобщи д-р Слава Коларова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ-Бургас.
Пълният текст »


31

яну

ribbon

Бургаски лекари спасиха жена, била 63 дни в кома

Публикувано в: Бургас; (19) прочитания
От: pointburgas

Шестдесет и пет годишната Димко Кирова от село Дъскотна оживя след шестдесет и три дни в реанимация на бургаската болница. Жената прекарала четиридесет и пет от тях в изкуствена кома. Според световната медицинска статистика, с тежките травми, с които постъпила на лечение, оживяват едва 20% от пациентите
Пълният текст »


21

яну

ribbon

МБАЛ-Бургас открива Училище за бъдещи майки

Публикувано в: Бургас; (82) прочитания
От: pointburgas

Училище за бременни отваря врати в Бургаската болница след малко повече от две седмици. Това съобщи днес на тържеството за Деня на родилната помощ д-р Антонио Душепеев – началник на Родилно отделение в МБАЛ-Бургас. Добрата новина бе приветствана от кмета Димитър Николов, зам.-областния управител Севдалина Турманова и директора на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.
Пълният текст »


15

яну

ribbon

Пилотен проект лекува деца с церебрална парализа в Бургас

Публикувано в: Бургас; (12) прочитания
От: pointburgas

Пилотен проект за лечение на болни от детска церебрална парализа (ДЦП) започна МБАЛ Бургас. Към рехабилитацията на децата се добавя терапия с кислород под налягане, при което се увеличава разтворения в кръвта кислород и по този начин последният достига до тъканите. Това значително подобрява неврологичния статус на децата с ДЦП.
Пълният текст »


10

дек

ribbon

Бургаските лекари са направили най-доброто след атентата

Висока оценка на бургаските медици даде д-р Дрор Софер от Тел Авив

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Бургаските лекари са предприели всички необходими стъпки за спасяване на пострадалите израелски туристи от Бургаското летище на 18 юли т.г., макар че терористичните атаки са рядкост в България и те нямат богат опит. Всички пострадали, които лекарите спасиха вече са добре и се възстановяват. Това каза д-р Дрор Софер, шеф на травма центъра на една от най-големите болници в Тел Авив – „Сураски”. Това е болницата, която прибра от Бургас и София ранените в атентата израелски туристи.
Пълният текст »