• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст


  • uk_rentacar

16

апр

ribbon

Седем са били бомбите в Бостън, само две са избухнали

Публикувано в: Светът; (7) прочитания
От: pointburgas

Най-малко трима души са загинали, а над 144 са били ранени при две контролирани експлозии по време на 117-ия годишен маратон в Бостън. Една от жертвите е 8-годишно дете. Сред ранените също има деца – най-малко 8. В критично състояние са 17 от пострадалите. От болничните заведения са съобщили за направени поне 10 ампутации.
Пълният текст »


2

апр

ribbon

До три килограма тротил гръмнали в бургаския атентат

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Експертизите около атентата на летище Сарафово в Бургас миналото лято са приключили, съобщиха пред БНР източници, близки до разследването. От тях става ясно, че бомбата, взривена при атентата, е съдържала между два и три килограма тротил. Окончателните параметри ще станат ясни при следствения експеримент, който ще бъде проведен на 26-ти април, на полигон близо до Ихтиман.
Пълният текст »


14

фев

ribbon

Иран: Атентатът в Бургас е дело на Мосад

Публикувано в: Бургас; (3) прочитания
От: pointburgas

Иранският анализатор Кавех Афрасеаби заявява, цитиран от иранки медии и mignews.com, че терористичната атака в Бургас е организирана и проведена от израелската тайна служба Мосад. Според официалната версия, коментира Афрасеаби, в автобуса са взривени три килограма експлозив. Взривното устройство е задействано в предната част на автобуса, но са били убити само шофьорът и петима пасажери, стоящи отзад. Всички останали са получили само леки наранявания.
Пълният текст »


1

фев

ribbon

Израел отпуска стипендия на дъщерята на загиналия при атентата край Бургас шофьор

Публикувано в: България; (7) прочитания
От: pointburgas

Дъщерята на загиналия при атентата в Бургас български шофьор Мустафа Кьосов ще получава стипендия от Израел до пълнолетието си, съобщи Би Ти Ви. 11-годишната Салихе ще бъде подпомагана с по 150 долара всеки месец. Новината беше съобщена на майка й от представител на израелското правителство.
Пълният текст »


28

яну

ribbon

Разследването на атентата в Бургас приключва през февруари

Публикувано в: Бургас; (1) прочитания
От: pointburgas

 

Българското разследване на атентата в Бургас срещу израелските туристи през миналото лято най-вероятно ще приключи през следващия месец, посочи координаторът на Европейския съюз по въпросите на тероризма Жил дьо Кершов пред „ЕU Observer”, съобщи frognews.bg.
Той допълни, че радикалното шиитско движение „Хизбула” може да не бъде включено в т. нар. черен списък на европейския блок, дори и да стои зад атентата срещу израелски туристи в България през миналата година.
Пълният текст »


7

яну

ribbon

Отстраниха от разследването на атентата разприказвалата се Караджова

Публикувано в: Бургас; (2) прочитания
От: pointburgas

Със заповед на Калина Чапкънова, наблюдаващ прокурор по делото за атентата от 18 юли, следовател Станелия Караджова е отстранена от екипа, който работи по случая. В съобщение до медиите се уточнява, че причината е разгласената от следователката информация пред медиите, без това да е съгласувано с наблюдаващия прокурор и без да е поискано неговото съгласие.
Пълният текст »


3

яну

ribbon

Бургаските лекари се възмутиха от софийските си колеги

Публикувано в: Бургас; (29) прочитания
От: pointburgas

Лекарите от МБАЛ Бургас АД, които в критичните първи часове спасиха израелските туристи след атентата в Бургас това лято, са обидени и възмутени от изявленията на свои колеги от софийски болници.
Пълният текст »


13

дек

ribbon

И израелският “Червен кръст” похвали бургаските лекари

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Българските спасителни екипи се справиха отлично при атентата в Бургас. Това заяви Феликс Льотан, ръководител на израелския екип на Червения Давидов щит на Израел, който беше у нас, за да проведе съвместно обучение с екипи на Българския червен кръст. С общи действия за спасяване екипите пресъздадоха евакуация на застрашени и пострадали хора при взрив и последвал пожар, транспортирането им до болнично заведение, гасене на пожара, спасяване на пострадали от високи етажи по алпийски способи от екипи на Планинската спасителна служба.
Пълният текст »