• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

29

мар.

ribbon

Участието в “одисеята” ще ни струва 4.5 милиона

Публикувано в: България; (12) прочитания
От: pointburgas

До четири и половина милиона лева ще струва на българския данъкоплатец участието на фрегатата „Дръзки“ във военната операция на НАТО за спазване на оръжейното ембарго над Либия. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Аню Ангелов.

Утре правителството ще приеме решение корабът да бъде изпратен за три месеца в Средиземноморието. Министър Ангелов обаче уточни, че е възможно фрегата ще бъде заменена от друг съюзнически кораб след първия месец. За да патрулира три месеца либийското крайбрежие, опазвайки оръжейното ембарго над Муамар Кадафи, фрегатата „Дръзки“ и нейния 160-членен екипаж биха стрували значителни средства. Ориентировъчно разходите за един месец са около милион и половина лева. При тримесечно участие на фрегатата данъкоплатецът би платил 4 и половина милиона лева. Военният министър обаче успокои, че едва ли мисията ще продължи повече от месец.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени