• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

30

ян.

ribbon

София измести Бургас като най-добър град за живеене

Публикувано в: България; (18) прочитания
От: pointburgas

Новият “най-добър град за живеене” е София. Така столицата измести миналогодишния победител в надпреварата – Бургас. Класацията се провежда за пета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и вестник „24 часа“. В проучването участие взеха 27-те областни центъра, които бяха оценявани по 28 критерия. С 60 точики столицата зае първо място, Бургас е втори с 57т.

Тази година специални призове взеха и още четири града – Стара Загора за „Бизнес град“, Велико Търново за „Културен град“, Велинград за „Зелен град“ и Севлиево за „Проспериращ град“.
От общо 28 критерия София получи максимален брой точки в областите: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, брой ресторанти, кафенета, аптеки, наличие на апаратура за инфаркт и кувьози.
Столицата събра максимален брой точки за критерия близост до летище, брой университети, култура, процент безработица, раждания на глава от населението. Проблеми за столицата обаче остават броят на местата за паркиране, задръстванията и бездомните кучета. Кърджали, Видин и Монтана са градовете, получили най-малко точки по 28-те критерия, съобщи в обедната си емисия Дарик радио.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени