30

яну

ribbon

София измести Бургас като най-добър град за живеене

Публикувано в: България; (18) прочитания
От: pointburgas

Новият “най-добър град за живеене” е София. Така столицата измести миналогодишния победител в надпреварата – Бургас. Класацията се провежда за пета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и вестник “24 часа”. В проучването участие взеха 27-те областни центъра, които бяха оценявани по 28 критерия. С 60 точики столицата зае първо място, Бургас е втори с 57т.

Тази година специални призове взеха и още четири града – Стара Загора за “Бизнес град”, Велико Търново за “Културен град”, Велинград за “Зелен град” и Севлиево за „Проспериращ град”.
От общо 28 критерия София получи максимален брой точки в областите: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, брой ресторанти, кафенета, аптеки, наличие на апаратура за инфаркт и кувьози.
Столицата събра максимален брой точки за критерия близост до летище, брой университети, култура, процент безработица, раждания на глава от населението. Проблеми за столицата обаче остават броят на местата за паркиране, задръстванията и бездомните кучета. Кърджали, Видин и Монтана са градовете, получили най-малко точки по 28-те критерия, съобщи в обедната си емисия Дарик радио.


Подобни публикации
    няма намерени