• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

12

дек

ribbon

Созополският вампир хит в National Geographic

Публикувано в: България; (6) прочитания
От: pointburgas

Скелетът на вампира от Созопол е включен в класацията на National Geographic за най-популярните новинарски снимки на 2012 година. Той е класиран на десето място. С поред редакторите на списанието откритието доказва, че страхът от вампири е много по-древен от романа на Брам Стоукър “Дракула”.

Сред първите десет най-разглеждани фото галерии в сайта на списанието обаче няма друга, посветена на археологията. Това прави скелетът от Созопол най-популярната археологическа находка според читателите на National Geographic.
Телевизионният канал вече засне втори филм за Созопол, като след мощите на Йоан Кръстител показаха на зрителите си и останките на прободения с железен кол средновековен жител на града.

Сподели: