• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

25

юли

ribbon

Преврат в либийското посолство в София

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

Противници на режима на Муамар Кадафи направиха преврат в посолството на Либия в София, развяха знамето на революцията и изхвърлиха от сградата бюст и портрет на полковника. Това се видя на кадри, които излъчи bTV.

Групата е водена от генералния консул на страната Ибрахим Ал-Фурис, добави медията. В същото време Външно министерство обяви за персона нон грата въпросния либийски дипломат. Засега не се съобщава дали това има връзка с неговото поведение в посолството.

Завладени са печатът и касата на мисията. Временно управляващият, който отказал да се присъедини към случващото се, заедно с първия секретар били затворени в една стая. До Външно министерство бе изпратена нота, че те вече не представляват Либия в двустранните отношения с България. Наскоро страната ни официално призна либийската опозиция за легитимен представител на либийския народ.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени