• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

17

юни

ribbon

Наш лекар бил арестуван в Либия

Обвинението било в шпионаж

Публикувано в: България; (11) прочитания
От: pointburgas

Български лекар е бил задържан в Либия и обвинен в шпионаж и опит да урони престижа на Джамахирията, но снощи е бил освободен. Това съобщи говорителят на външното министерство Весела Чернева.

Атанас Кръстев е арестуван на 29 март, след като при рутинна проверка в личния му компютър са били открити снимки на либийски военни обекти. Той е бил преместен в затвора „Джудейда“, където бяха държани и нашите медици, осъдени по обвинението за заразяване на над 300 либийски деца с вируса на СПИН.

Нашето посолство е било информирано за случая на 2 април. След контакти от българска страна се стигнало да освобождаването му, но обвиненията срещу него не са свалени. Докато е бил в затвора, съпругата му Боряна е родила дете. В момента тримата са в Джерба, Тунис.

В дома на Кръстев били намерени снимки и сателитни карти. Чернева не се ангажира да каже какво е съдържанието на тези материали.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени