• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

12

окт.

ribbon

Над 50 000 хиляди нерегистрирани автосервизи има в България

Публикувано в: България; (17) прочитания
От: pointburgas

300 млн. лв. годишно губи държавата от осигуровки и данъци поради липса на Закон за регистрация на автосервизи, съобщи на пресконференция председателят на Съюза на автосервизите в София Емил Германов.За момента на територията на София има над 4 500 нерегламентирани автосервиза, като в цялата страна бройката им възлиза на над 50 хиляди.

Без наличието на закон за тяхната регистрация не могат да бъдат налагани санкции при нарушение на основните трудови принципи. В тези сервизи не се дава гаранция за извършените ремонти и при инцидент не може да се потърси отговорност от хората, обслужили автомобила.
Според данни на КАТ за тази година 25 % от ПТП са вследствие на технически причини, което подчертава важността от въвеждане на закон за регистрация на сервизите.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени