• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

13

ян.

ribbon

Издадоха гид за студенти провинциалисти

Публикувано в: България; (25) прочитания
От: pointburgas

Студентите първи курс ще се ориентират по-лесно в София. Това ще става с помощта на пътеводител. Помощното средство е създадено от студенти от различни столични университети в помощ на техните колеги, които са за първи път в столицата и започват да се обучават във ВУЗ.

В пътеводителя всеки ще може да намери добри и евтини места за хранене, спорт, препоръки на какви таксита да се качват, от какво да се пазят и на какво да обръщат внимание. „Пътеводител на новодошлите студенти в София” е реализиран с помощта на „Школа за демокрация”, с финансовата подкрепа на Столичния общински съвет. В София с началото на учебната година, стотици млади хора започват обучението си тук. А някои от тях е много трудно да свикнат с обстановката в големия град, да се справят със задръстванията, многото хора и всичко останало.
Първите дни са наистина шок. Поради тази причина студенти решили да помогнат на новодошлите и да улеснят приспособяването им в столицата.
В пътеводителя могат да се намерят и любопитни информации, свързани с историята на София, възможностите за културен туризъм, обиколки и забележителности.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени