• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

11

юли

ribbon

Забраната за строителство на плажа вероятно ще отпадне

Публикувано в: България; (26) прочитания
От: pointburgas

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието вероятно ще отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.
Предложението да бъде въведена пълна забрана на строителството върху пясъчната ивица и в зона А от черноморското крайбрежие, отстояща на сто метра от плажовете, с изключючение на паркове и обекти за спортни и културни дейности, дойде от регионалния министър Лиляна Павлова.

По думите на Татарски обаче заради недоволството от въвеждането на пълна забрана на строителство на първа линия, което изразиха кметовете на общини по Южното черноморие, депутатите от ГЕРБ ще предложат да бъде запазен старият режим на застрояване.
“Между първо и второ четене този въпрос ще бъде наистина дебатиран, дискутиран и съм убеден, че ще намерим по-правилното решение”, посочи Любен Татарски.
Депутатите днес приеха на първо четене новите текстове от Закона за устройството на черноморското крайбрежие. В него е регламентирана новата облекчена и съкратена процедура за предоставяне на морските плажове на концесия.
Предвижда се конкурсът да се извършва в двумесечен срок от влизането в сила на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия.
В закона също така се дава определение на „морски плаж“, както и се регламентира процедурата по създаването на изкуствени плажове.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени