24

фев

ribbon

3 000 излязоха на протеста в Бургас

Публикувано в: Бургас; (4) прочитания
От: pointburgas

Протестите в Бургас ще продължават всеки ден, докато не бъдат изпълнени всички сикания. Това обявиха днес от Изпълнителния комитет и призоваха гражданите на всекидневни шествия. Днес на мирен протест излязаха около три хиляди бургазлии, които шестваха по централната улица на града с плакати и развети национални знамена.


Според Михаил Неделчев – председател на ИК в Бургас, политиците ги е страх от гражданското движение и се опитват да го разединят. Той прочете писмо с искания до президента, относно безотговорното поведение на политическите партии и нежеланието им да работят за интересите на българския народ,
„Като български граждани настояваме за незабавни мерки облекчаващи финансовото бреме наложено от монополите. Това беше и ще е основата на тези протести. Настояваме за пълна прозрачност от страна на президента по темите които се дискутират Настояваме да бъдат спазени нашите конституционни права като чл 4 – Република България гарантира живота, достойнствата и правата на личността. Конкретните искания на този етап са да не се разпуска НС, създаване на обществен съвет от експерти,задължителна гражданска квота в него който да изработи програма за изпълнение на тези искания , създаване на програмен кабинет, сключване на договор между програмния кабинет и обществения кабинет , промяна на изборния закон преминаване към мажоритарна изборна система, право на гражданите да отзовават народни представители, носене на съдебна и наказателна отговорност от депутати и министри,“, се казва в писмото.


Подобни публикации
    няма намерени