• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

23

мар.

ribbon

“Дръзки” в подготовка за Либия

Публикувано в: Бургас; (34) прочитания
От: pointburgas

Българският военен министър Аню Ангелов съобщи, че вече се провежда предварителна подготовка на фрегатата „Дръзки“ за участие в операцията в Либия. „Ние все още не сме предложили официално помощ, защото няма политическо решение за това.“, уточни Ангелов.

Той обясни, че фрегатата може да участва в налагането на оръжейно ембарго на режима в Либия. Първо ще се използват корабите, които в момента са в Средиземно море, а после може да се включат и други сили.

„Срокът на операцията не е известен. Според общия план на тази операция, който е конфиденциален, може да се включат и други кораби, включително и нашият“, посочи Ангелов.

Българските военноморски сили вече имат опит в мисиите. Участието им се помни с вдигнатия „бунт“ от нашите моряци по време на мисията на ООН край бреговете на Ливан през 2006 година. Тогава екипажът на фрегатата „Дръзки“ недоволстваше, че е изпращан от мисия на мисия, без да е информиран предварително, а парите, които моряците получават, не отчитат степента на риска.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени