• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

24

апр.

ribbon

С “Прометей” отличават бургаската болница

Публикувано в: Бургас; (11) прочитания
От: pointburgas

МБАЛ Бургас АД един от тазгодишните носители на наградата „Прометея”, която КНСБ всяка година връчва на предприятия, създали добри и здравословни условия на труд за своя персонал.

Наградата „Прометея” е учредена през 2008-ма година и оттогава се връчва всяка година на 28 април – Световен ден за охрана на труда и почитане жертвите от трудови злополуки. Нейни носители стават 3 предприятия от различни браншове. Бургаската болница получава наградата в бранш „Здравеопазване”.

Тази година церемонията по връчване на наградите ще бъде изтеглена на 26 април, петък и ще се проведе в централата на КНСБ в столицата.

Номинацията е постъпила от КНСБ в болницата, представлявана от д-р Златин Трепечов. Чрез председателя на бранш „Здравеопазване” в Бургаски регион д-р Таня Николова тя е предадена в столицата. Там, на база определени критерии, бургаската болница е получила най-висока оценка в сравнение с други предприятия от същия бранш.

Изпълнените критерии са свързани с безопасност и подобряване условията на труд – подписан колективен трудов договор, редовни инструктажи по безопасност на труда, инвестиции в нови отделения и в ремонти на старите. Отчетено е, че в периода 2011-2012 година, в Бургаската болница са изградени 5 нови отделения, основно ремонтирани са още 6, направени са и първоначални инвестиции за създаване на още три нови звена.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени