• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

21

сеп.

ribbon

С европари ще пускат корабче от Бургас до Созопол

Публикувано в: Бургас; (128) прочитания
От: pointburgas

Кметовете на Бургас и Созопол ще кандидатстват с общ проект за туристически маршрут с корабче между островите Света Анастасия и Свети Иван. Това съобщи кметът на областния град Димитър Николов по време на посещение на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова на о.Св. Анастасия.

Въпреки силния вятър Павлова стигна до острова, за да се запознае с хода на проекта за обновяване на мястото. Това е първият от проектите по Оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР) за туристически атракции, а стойността му е 5.6 млн. лева.
Тя проследи реконструкцията на местната църква и ресторант, в който ще се предлагат само гозби по стари рецепти. На място ще бъде изграден и билков магазин, в който ще се предлагат лечебни тинктури и различни видове чай, приготвени от растения, виреещи на острова.
Туристическите обиколки на о.Св. Анастасия ще започнат още от началото на юни следващата година с корабче от начална точка Мостика в Бургас.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени