• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

6

мар.

ribbon

Съдът върна кмета на Несебър

Публикувано в: Бургас; (13) прочитания
От: pointburgas

Апелативният съд в Бургас реши кметът на Несебър Николай Димитров да не бъде отстранен от длъжност докато тече разследването за „Дюнигейт”. Това важи и за главния архитект на общината Валентин Димов, който също запазва поста си. Така Апелативният съд отмени решението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари.

Мотивите на съдия Лучия Дерелиева са, че не са налице данни за това двамата да са пречели на събирането на писмени доказателства по скандала със застрояването на пясъчните дюни. Не е установено и въздействие върху свидетели по делото „Дюнигейт“, които са служители от общината.

В обясненията си за жалбата пред съда адвокатът на Димитров- Стефан Константинов заяви, че кметът по никакъв начин не може да контролира решенията на общинския съвет, нито пък на специализирания съвет по устройство на територията, който е дал строителното разрешително за терена с дюните.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени