• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

20

май

ribbon

Съдебен изпълнител обвинен от бургаската прокуратура

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

Бургаският частен съдебен изпълнител Тодор Мавродиев бе обвинен от Окръжната прокуратура в града, че е извършил длъжностно престъпление за над 1,7 млн. лв. Той е заподозрян в афера с имот от 3,9 декара, съобщи КРОСС.

От събраните доказателства става ясно, че Мавродиев е отдал за ползване терена незаконно. Съдебният изпълнител не е имал право да се разпорежда с имота, тъй като той е бил конфискуван. Според разследващите с даването за стопанисване на имота Мавродиев е осигурил финансова облага от 1,72 млн. лв. на фирмата наемател, която е регистрирана във Великобритания.

Преди три години името на Мавродиев нашумя и покрай друг скандал. Тогава той продаде 58 игрални автомата тип “еднорък бандит”. Фрапиращото беше, че даде всяка една от машините за по 22 360 лв. Впоследствие обаче се оказа, че реално на пазара те струват над 153 000 лв. Ако бъде признат за виновен, Мавродиев може да получи до 10 години в затвора.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени